Problemele diesel ale industriei auto germane au provocat o creştere a exporturilor de maşini rulate

Acolo unde posesorii de maşini diesel din Germania văd o problemă, automobilişti din ţări ca Italia sau Austria văd o adevărată oportunitate. Aceste două ţări s-au dovedit a fi lideri la importul de maşini rulate care consumă motorină, se arată într-un studiu.

Germania exportă în ultima vreme mașini second hand cu motoare diesel într-un ritm rapid, asta deoarece băştinaşii care şi le-au cumpărat sunt confuzi în legătură cu posibilele interdicții din orașe privind sporirea calitatăţii aerului și din cauza unei probleme mai generală de imagine, ca urmare a scandalului emisiilor Volkswagen.

Toate aceste lucruri au contribuit la creșterea exporturilor de vehicule diesel rulate cu o cifră record de peste 20% anul trecut, potrivit unui studiu realizat de o universitate germană. Alte detalii interesante ale studiului şi un top 10 ţări cu cele mai masive importuri, vezi pe AutoBlog.MD

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.