Probe false în dosarul privind frauda bancară. Procuratura din Letonia: Moldova nu a făcut nicio interpelare în dosarul furtului miliardului

Probe false în dosarul privind frauda bancară. Procuratura din Letonia a confirmat, în mod repetat, că autorităţile din Republica Moldova nu au făcut nicio interpelare cu privire la elucidarea circumstanţelor în dosarul furtului miliardului.

Probe false în dosarul privind frauda bancară. Procuratura din Letonia: Moldova nu a făcut nicio interpelare în dosarul furtului miliardului
(Foto: skaties)

Răspunsul vine după ce şeful Procuraturii Anticorupţie a declarat că structura de drept din statul baltic le-ar fi pus la dispoziţie acte care ar arăta traseul banilor furaţi din sistemul bancar al ţării noastre, scrie jurnal.md.

La o diferenţă de câteva luni, Procuratura din Letonia a trimis două scrisori în care spune că, în ultimii patru ani, autorităţile de la noi nu au interpelat structura de drept din Letonia pentru a solicita informaţii. Răspunsul a fost oferit avocaţilor lui Veaceslav Platon, care au pus la îndoială veridicitatea unor rulaje bancare anexate la materialele cauzei clientului lor, despre care acuzatorii de stat afirmau că au fost puse la dispoziţie de către Procuratura din Letonia.

Pub

După primul răspuns trimis de către procurorii baltici, am solicitat o reacţie de la Viorel Morari. „Noi am făcut solicităre. Este cerere de comisie rogatorie. Din informaţia preliminară, Procuratura din Letonia nu a eliberat informaţii referitor la cereri de Comisie rogatorie persoanelor terţe”, a spus atunci Morari, mai precizează sursa citată.

Articolul întreg îl puteți citi aici

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub