Prințul William va fi primul moștenitor al coroanei regale britanice care vizitează Israelul și Palestina

Prințul William va fi primul moștenitor al coroanei regale britanice care vizitează Israelul și teritoriile palestiniene de la înființarea statului Israel în urmă cu 70 de ani. Vizita pe care o va efectua nepotul cel mare al reginei Elizabeta nu este însoţită de un mesaj politic.

Foto: Libertatea

William, nu este primul membru al familiei regale care vizitează Israelul, alţi membri ai familiei regale, cum ar fi ducii de Gloucester sau de Kent, veri ai Reginei, au efectuat astfel de vizite, însă nicio figură de importanţa prinţului William – al doilea în ordinea succesiunii la tronul britanic – nu a mai vizitat oficial teritoriile palestiniene, scrie presa internațională citată de libertatea.ro.

Ducele de Cambridge va merge în această vizită singur, care este parte dintr-un turneu în Asia Mică, fără soția sa, Kate Middleton, care la doar două luni de la naștere, nu va efectua încă deplasări în afara țării.

Vizita lui William are loc într-un moment extrem de dificil pentru regiune, în contextul în care un nou război ar putea avea loc în Gaza între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care conduce enclava palestiniană după decizia lui Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.