Primarul interimar, Silvia Radu, îi amenință cu demisii pe responsabilii de la „Exdrupo”

Primarul general interimar, Silvia Radu, i-a amenințat pe responsabilii de la „Exdrupo” că dacă nu vor asigura în termen curăţarea capitalei pe timp de iarnă, aceștia vor fi sancționați sau chiar demiși din funcție. S-a întâmplat astăzi, în timp ce edilul interimar a efectuat o vizită la întreprinderea municipală.

Primarul interimar, Silvia Radu, îi amenință cu demisii pe responsabilii de la „Exdrupo”
(Foto: Igor Rotari/UNIMEDIA)

Potrivit unui comunicat de presă, Silvia Radu s-a arătat vădit deranjată de faptul că, până la această oră, administraţia întreprinderii nu a elaborat şi prezentat conducerii Primăriei municipiului Chişinău un plan de acţiuni pentru intervenţiile pe timp de iarnă, pentru a asigura în termeni restrânşi deszăpezirea străzilor din municipiu.

„Am solicitat ca să avem elaborat şi aprobat un plan de intervenţie, foarte concret, care ar permite serviciilor municipale să asigure curăţarea oraşului în câteva ore după ninsoare. În cazul unor intemperii, se va interveni cu prioritate pe străzile principale, pe unde circulă transportul public, căile de acces către suburbii şi zonele adiacente instituţiilor de învăţământ şi cele medicale”, a subliniat primarul interimar, Silvia Radu.

Pub

Sursa mai menționează că, la moment, în depozitele întreprinderii sunt circa 1.000 tone de material antiderapant. „Exdrupo” urmează să achiziţioneze, până la sfârşitul lunii curente, încă 10 mii de tone de material antiderapant - câte 5 mii de tone de nisip şi sare.

În cadrul vizitei, edilul interimar Silvia Radu a constatat faptul că parcul de unităţi de transport specializate ale întreprinderii este unul învechit, iar majoritatea utilajelor se exploatează mai bine de 20 de ani, unele fiind produse încă în anii 1960, se mai arată în comunicat.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub