Primarul de Orhei, Ilan Șor, a dezvăluit planurile de dezvoltare a Orheiului în anul curent 2018

Potrivit lui Ilan Șor, începând cu data de 10 aprilie, orașul va avea parte de o adevărată revoluție socială și economică și de infrastructură. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei ședințe.

Primarul de Orhei, Ilan Șor, a dezvăluit planurile de dezvoltare a Orheiului în anul curent 2018
(Foto: orhei.md)

Potrivit unui comunicat, din 10 aprilie la Orhei va începe reconstrucția drumurilor. Potrivit primarului orașului, reconstrucția va include modernizarea totală a arterei centrale din Orhei - strada Vasile Lupu. Suprafețele de drum și trotuarele vor fi restaurate complet, va fi lansat un nou sistem de iluminare, vor fi plantați copaci și arbuști, toate gheretele care deteriorează imaginea centrului orașului vor fi evacuate.

"Gresia care va fi pavată în centrul orașului, conform planului, va fi făcută în stilul “orașelor vechi” și va avea culorile drapelului Orheiului. De asemenea, Ilan Șor a vorbit  despre un proiect fără precedent, "Operațiunea Curtea", care presupune restabilirea a 100% din curțile urbane. Fiecare dintre ele va fi asfaltată, iar trotuarele și bordurile vor fi renovate, vor fi instalate bănci noi, urne și terenuri de joacă pentru copii", se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei, primarul de Orhei a anunțat finalizarea celei de-a treia etape de instalare a sistemelor de iluminat stradal.

Până la sfârșitul anului va fi finalizat un proiect privind iluminatul trotuarelor, în cadrul căruia vor fi instalate 300 de lămpi suplimentare pentru iluminarea zonelor pietonale. "La sfârșitul anului, voi organiza un concurs: orice persoană care va găsi cel puțin un loc întunecat în orașul nostru, va primi un premiu din partea mea personal", a declarat Ilan Șor în glumă.

"Ilan Șor a anunțat construirea unui centru cultural în aer liber grandios și fără precedent. În timpul verii, încăperea acestuia va servi pentru desfășurarea unui centru de divertisment pentru familii, cu atracții și tobogane de apă; iarna – aici vor fi desfășurate târgurile de Crăciun, iar în primăvară și toamnă - concerte și alte evenimente culturale. Ilan Șor a precizat că locuitorii din Orhei și oaspeții orașului vor putea vizita acest centru absolut gratuit.

Potrivit primarului de Orhei, în 2018,  grădinițele vor fi supuse reparației capitale", se mai spune în comunicat. 

Modificările de infrastructură vor atinge una dintre cele mai acute probleme ale orașului Orhei – scurgerea apelor pluviale. Până la sfârșitul anului vor fi construite și modernizate sistemele de scurgere. Totodată, va fi restaurată și extinsă autogara, care, conform planului autorităților orașului, ar trebui să aducă fonduri suplimentare la bugetul municipal. De asemenea, modernizărilor vor fi supuse și stațiile auto. 

Primarul de Orhei a asigurat că, pe parcursul anului 2018, vor fi construite 20 de apartamente sociale noi, pentru care oamenii nu vor plăti mai mult de cinci sute de lei pe lună timp de 35 de ani. Un credit ipotecar fără dobânzi cu astfel de condiții de creditare a fost aplicat pentru prima dată în Moldova.

Autoritățile orașului intenționează să majoreze veniturile la bugetul orașului cu cel puțin 50% și să creeze peste 500 de locuri de muncă noi.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub