Primarul capitalei, despre perchezițiile CNA: „Este destul de straniu și duce la demotivarea colegilor implicați în lichidarea consecințelor intemperiilor”

Dorin Chirtoacă s-a arătat deranjat de perchezițiile desfășurate în această dimineață în incinta sediului primariei și care au scop de a aduna mai multe informații în legătură cu dosarul “parcărilor cu plată”, subiect intens criticat, în ultima perioadă, de activiști. 

Primarul capitalei, despre perchezițiile CNA: „Este destul de straniu și duce la demotivarea colegilor implicați în lichidarea consecințelor intemperiilor”
(Foto: UNIMEDIA)

Edilul capitalei este nedumerit de ce abia acum au loc perchezițiile, în condițiile în care dosarul ar fi fost intentat de mai mult timp.

„Din ce cunoaștem noi, acest dosar a fost deschis anterior, poate de câteva luni sau chiar ani de zile. Acțiunile propriu-zise au loc acum, în timpul calamităților. Este de neînțeles. Vrem să vedem probele și tot ce este pe acest caz. Altfel se crede că toate problemele din Moldova se caută sub crengile rupte după zăpadă. Asta este destul de straniu și duce la demotivarea colegilor în continuarea activităților de lichidare a calamității”, a declarat Chirtoacă într-un interviu pentru presă.

Pub

UNIMEDIA amintește că Procuratura Anticorupție și ofițerii CNA au descins azi dimineață în mai multe birouri ale funcționarilor publici în dosarul parcărilor cu plată.

Contractul dintre Primăria Chișinău și compania EME Parkleitsystem care a câștigat la licitația pentru amenajarea parcărilor cu plată în capitală a stârnit controverse în rândurile consilierilor municipal și a societății civile.

Recent a fost lansată și o petiție online pentru exprimarea dezacordului privind proiectul parcărilor cu plată în Chișinău.

UNIMEDIA amintește, Consiliul Municipal Chișinău a fost atacat în instanță de către EME Parkleitsystem GmBH, compania câștigătoare la licitația pentru amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău. Potrivit consilierului municipal Ruslan Codreanu, aceasta ar fi atacat CMC-ul pentru că n-ar fi semnat Regulamentul cu privire la parcări.

Activistul civic Victor Chironda a a mers la Viena, la adresa indicată pe site-ul oficial al companiei pentru a vedea cine activează la EME Parkleitsystem, însă a constatat că adresa este una eronată, dat fiind faptul că sediul companiei a fost găsit.

Centrul Național Anticorupție a pornit o cauză penală pe numele companiei responsabile de amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău. 

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub