Citește toate știrile la acest subiect

Primăria Chișinău a rămas fără primar și viceprimari. Ce se va întâmpla cu municipalitatea

Primăria Chișinău a rămas fără primar după ce Dorin Chirtoacă a fost reținut astăzi de către ofițerii Centrului Național Anticorupție și escortat la CNA.

Acesta este bănuit de trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. 

 
Primăria Chișinău a rămas fără primar și viceprimari. Ce se va întâmpla cu municipalitatea
(Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari)

Reținerea are loc la exact o lună după ce viceprimarul de Chișinău, Nistor Grozavu, a fost arestat pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz într-un dosar de corupţie ce vizează selectarea companiei ce urma să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău. Grozavu a fost plasat în arest la domiciliu, dat fiind faptul că colaborează cu ancheta.

La 25 mai 2016, viceprimarul Vlad Coteț a fost reți­nut de către ofi­țe­rii CNA pen­tru coru­pere pasivă și abuz în ser­vi­ciu. Într-o înregistrare video publicată de Centrul Național Anticorupție viceprimarul Vlad Coteț ar fi primit 10 mii de euro drept mită pentru semnarea unor acte pentru construcții. După ce a stat patru luni în arest, Coteţ a fost plasat în arest la domiciliul său de pe strada Mihai Boţ din Dumbrava.

Pub

Tot azi, secretarul Consiliului Municipal Chișinău, Valeriu Didenco, a fost reținut.

Asta înseamnă că Primăria a rămas fără manager, iar potrivit articolului 34 din Legea cu privire la administraţia publică locală, interimatul funcției de primar este deținut de viceprimar. Însă „dacă primarul şi viceprimarul sunt suspendaţi din funcţie concomitent consiliul local împuterniceşte, în termen de 5 zile, o altă persoană să exercite temporar atribuţiile primarului”, se arată în lege.

Ceea ce înseamnă că responsabilitatea de desemna un primar interimar îi va reveni Consiliului Municipal Chișinău.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub