Citește toate știrile la acest subiect

Președintele Partidului Popular European: Doar un președinte pro-european va fi în măsură să asigure prosperitatea Republicii Moldova

Duminică va avea loc turul II de scrutin al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Cu această ocazie, președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, și președintele Alianței Liberalilor și Democraților pentru Partidul Europa, Hans van Baalen, au făcut următoarea declarație comună:

Președintele Partidului Popular European: Doar un președinte pro-european va fi în măsură să asigure prosperitatea Republicii Moldova
(Foto: Twitter)

„Pentru prima dată în douăzeci de ani, oamenii din Moldova își vor alege direct președintele la 13 noiembrie. Este o alegere care va defini traiectoria viitoare a Moldovei și a cursului său european. În calitate de partener important al UE în regiune, angajamentul nostru de a susține și a îmbunătăți viața de zi cu zi a fiecărui moldovean rămâne unul puternic.
 
Aceste alegeri electorale reprezintă o alegere clară și o nouă speranță de schimbare pentru Moldova. oamenii săi doresc să trăiască într-o societate în care nu există corupție, unde sistemul judiciar îi tratează pe toți în mod egal și unde statul de drept prevalează. Ei se așteaptă politicieni responsabili care să lucreaze în beneficiul fiecăruia dintre ei”, se arată în declarație.

Totodată, aceștia mai scriu că doar un președinte pro-european va fi în măsură să asigure prosperitatea Republicii Moldova, menționând că în continuare o susțin pe candidata PAS, Maia Sandu.

„Moldovenii vor o economie puternică, locuri de muncă și prosperitate. Noi credem că doar un președinte pro-european va fi în măsură să furnizeze astfel de rezultate. Acesta este motivul pentru care susținem candidatura Maiei Sandu, candidatul pro-european, și de aceea facem apel cătere cetățenii Republicii Moldova să voteze în favoarea ei în alegerile din această duminică.
 
Am lucrat din greu împreună pentru a deschide granițele pentru cetățenii și agenții economici din Moldova, pentru a îmbunătăți viața oamenilor prin reforme și sprijin financiar; dar mai sunt multe de făcut. Suntem pregatiți să lucrăm cu un președinte pro-european și continuăm să ajutăm reformele din Moldova și să punem în aplicare acordul de asociere.
 
Cetățenii Republicii Moldova, în special tinerii și diaspora, acum trebuie să se unească și să voteze masiv pentru ca schimbarea să aibă loc. Autoritățile moldave, la rândul lor, trebuie să se asigure ca cea de-a doua rundă de alegeri să fie libere și corecte, precum și să asigurare condiții adecvate care să permită tuturor cetățenilor, fie la domiciliu sau în străinătate, să voteze la 13 noiembrie. Este obligația și dreptul fiecărui cetățean de a participa la procesul politic prin care se va decide viitorul țării.
 
La 13 noiembrie, Moldova are o alegere importantă. Acesta nu este doar o alegere între a merge înainte sau înapoi; este o alegere între un viitor mai bun sau un trecut de stagnare. Este o alegere pentru o Moldovă mai stabilă și prosperă. - Care rămâne în cele din urmă obiectivul nostru comun”, scrie în declarația celor doi președinți.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub