Preşedintele Asociaţiei producătorilor de carne de păsare din Moldova, reținut de CNA

Preşedintele Asociaţiei producătorilor de carne de păsare din Moldova, Nicolae Covaş, a fost reținut în flagrant de CNA pentru corupere pasivă. Informația a fost confirmată pentru Publika TV, de către şeful Direcţiei de urmărire penală a Centrului Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu.

Reținerea a avut loc ieri seara într-un local din centrul Capitalei. Covaș a fost pus sub învinuire. De asemenea, două percheziţii au fost efectuate pe alte adrese din Chișinău, informează UNIMEDIA.
 Preşedintele Asociaţiei producătorilor de carne de păsare din Moldova, reținut de CNA
CNA (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Potrivit CNA, declarantul susține că bărbatul ar fi extorcat de la el 90 000 de lei contra promisiunii de a influenţa anumite persoane din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare pentru ca să-i dea în arendă un teren ce aparţine ÎS „Staţiunea Tehnologică Experimentală Maximovca".

Lotul trebuia să fie distribuit în cadrul unei licitaţii publice, iar, potrivit asigurărilor date de învinuit, solicitantul urma să fie declarat câştigător.

În acest caz CNA a iniţiat o cauză penală pentru corupere pasivă. Pe data de 30 aprilie, bărbatul a primit prima tranşă de 45 000 de lei, iar aseară a fost achitat restul banilor – 45 000 de lei. În jurul orei 21.00, ofiţerii CNA l-au prins pe învinuit în flagrant în timp ce lua banii.

Bărbatul a predat benevol mijloacele băneşti la solicitarea ofiţerilor de urmărire penală. În prezent, acesta este cercetat în stare de libertate, dat fiind faptul că şi-a recunoscut vina.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub