Presa română: Tulburări la Chișinău. Schimbarea sistemului electoral a fost votată de Parlament, oamenii au ieșit în stradă

Sistemul electoral mixt a fost votat în lectură finală, joi, la Chișinău, cu votul a 74 de deputați. Votarea s-a făcut în grabă, dat fiind faptul că afară, în fața Parlamentului, mai multe partide extraparlamentare protestau, transmite Digi24.ro.

Presa română: Tulburări la Chișinău. Schimbarea sistemului electoral a fost votată de Parlament, oamenii au ieșit în stradă
(Foto: UNIMEDIA)

Postul de televiziune român a reflectat evenimentelul din Chișinău citând drept sursă portalul UNIMEDIA.md. 

„După trei ore în faţa Parlamentului, oamenii au plecat către sediul Preşedinţiei, unde i-au cerut lui Igor Dodon să iasă în faţa lor. „El se jură că nu fură, dar l-am prins cu mixt-ul în gură”, au strigat manifestanţii.

Pub

Miza acestei legi care nemulțumește este accentuarea dominației partidului dominant. Este vorba de un tip de vot uninominal, într-un singur tur de scrutin, care de obicei ajută partidele mari și cele aflate la guvernare. Cei care protestează se tem că Partidul Socialist al președintelui Igor Dodon și Partidul Democrat al influentului om de afaceri Vlad Plahotniuc vor căpăta și mai multă putere.

Opoziţia a avertizat că manifestaţia, care în cele din urmă s-a dispersat, va fi reluată vineri, la ora 12.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub