Premierul Noii Zeelande a născut o fetiță: Este al doilea prim-ministru din istorie, care a născut în timp ce deține șefia unei țări

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a născut o fetiță. Astfel, Ardern a devenit al doilea lider de țară din lume să nască în timp ce deține funcția de premier.

Foto: abc.net.au

În 1990, Benazir Bhutto a fost primul premiet care născut o fată în timp ce conducea Executivul Pakistanului, scrie BBC.

Premierul Noii Zeelande va pleca în concediu de maternitate pentru 37 de săptămâni și va fi înlocuită de vicepremierul Winston Peters.

Anunțul despre nașterea fetiței l-a făcut chiar prim-ministrul, printr-o poză pe contul său de Instagram.

Jacinda Ardern a devenit prim-ministru în Octombrie 2017, iar în ianuarie a anunțat că așteaptă un copil, împreună cu partenerul Clarke Gayford.

Ardern este cel mai tânăr premier pe care l-a avut țara din 1856.

"Când ești al doilea om din istorie care naște un copil în timp ce deține funcția, este de înețeles că acest fapt va stârni interesul oamenilor. Ceea ce sper este ca într-o zi, în viitor, acest lucru să nu mai fie atât de interesant", a declarat Jacinda Ardern pentru BBC.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.