Politician american: Coaliția de guvernământ de la Chișinău nu intenționează să realizeze reforme reale

Coaliția de guvernământ din Republica Moldova nu va pune în aplicare reforme reale, chiar dacă va câștiga în alegerile din toamnă. Opinie a fost exprimată marți de către directorul departamentului de informații naționale al SUA, Dan Coats.

Politician american: Coaliția de guvernământ de la Chișinău nu intenționează să realizeze reforme reale
(Foto: CNN)

„Guvernarea de la Chișinău, dacă nu va pierde alegerile din noiembrie, anul acesta, cel mai probabil va încerca să scadă influența Rusiei și va menține vizibile reformele europene, evitând modificările care pot afecta păstrarea puterii sale”, - a spus în textul de deschidere Coats pregătit să audieri în cadrul comitetului special pentru informații al Senatului Congresului SUA.

În opinia Coates, actualul guvern de la Chișinău este de natură să înceapă punerea în aplicare a Acordului de Asociere dintre UE și Moldova „împotriva voinței președintelui Igor Dodon, care este în mod deschis prorus, din punct de vedere politic și susținut de Rusia”.

Pub

Cât ține de problema transnistreană, negocierile „vor continua, însă vor fi încetinite de unele probleme minore”, a mai adăugat Daniel Coats.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub