(video) Voronin explică cum PCRM va evita coalițiile post-electorale

Partidul Comuniștilor își dorește cu tot dinadinsul să revină la putere ca urmare a alegerilor parlamentare ordinare, programate pentru 30 noiembrie curent.

Vladimir Voronin declară că PCRM mizează pe o victorie covârșitoare în alegeri și exclude posibilitatea unor coaliții post-electorale, transmite UNIMEDIA.

„Noi suntem întotdeauna pregătiți pentru victorie. Alt rezultat pentru noi nu contează. Orice rezultat mai mic de 50+1 este pierdere. Noi suntem obligați să preluăm puterea pentru că unica salvare pentru Republica Moldova este să vină la guvernare comuniștii”, a declarat liderul PCRM în cadrul emisiunii „Moldova în direct” la postul național de televiziune.
 
Voronin spune că nu crede în sondaje și că acestea adeseori sunt create pentru a induce în eroare electoratul.
 
Totodată, dacă PCRM nu va obține majoritatea, Voronin spune că va proceda la fel ca în 2005, va căuta voturile necesare pentru alegerea președintelui, formarea Guvernului și conducerii Parlamentului, iar în schimb va oferi opoziției funcții cheie în diferite instituții ale statului.
 
„De ce nu se poate de făcut și în continuare în felul acesta? Dacă noi nu suntem compatibili nici după program, nici după concepte, nici după viziunile de dezvoltare a Moldovei, cum să-i forțăm pe colegii noștri din Parlament să formăm coaliție? Partidul Democrat cu 14 mandate au luat tot ce se putea de luat în această țară, tot ce era posibil de luat. Pe Filat l-au băgat sub masă. Așa nu este corect!”, a tăiat președintele PCRM.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub