Poliţia de frontieră din Moldova va putea controla în totalitate graniţa cu Ucraina

La șase luni după semnare, Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a promulgat Legea cu privire la ratificarea Acordului privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport și mărfurilor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene. La eveniment este prezent și Pavel Filip. Șeful Executivului se află în vizită la Kiev cu ocazia participării la Forumul de securitate.

Poliţia de frontieră din Moldova va putea controla în totalitate graniţa cu Ucraina

Legea cu privire la ratificarea Acordului privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport și mărfurilor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene a fost ratificată de Rada Supremă a Ucrainei la 1 martie curent. Intrarea în vigoare a Acordului va permite extinderea controlului în comun la toate punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene.

„Pavel Filip și Petro Poroșenko au menționat că astfel va fi asigurată o luptă mai eficientă împotriva criminalității și contrabandei la hotar și va spori securitatea regională.

Pub

Drept priorități pentru perioada următoare, Pavel Filip și Petro Poroșenko au evidențiat deschiderea podului dintre localitățile Unguri și Boronița și urgentarea procesului de demarcare a frontierei de stat moldo-ucrainene”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei, în iunie, la Chișinău, va avea loc reuniunea prim-miniștrilor statelor membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică – GUAM.

UNIMEDIA amintește că la 16 octombrie 2017, R. Moldova și Ucraina au semnat Acordul privind controlul în comun în punctele de trecere a frontierei comune.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub