Citește toate știrile la acest subiect

PNL îl va susține pe Andrei Năstase în turul II și își îndeamnă votanții să iasă la urne: „Sperăm că va rămâne mereu și ferm pe calea pro-vestică în activitatea pe care o va desfășura”

Partidul Național Liberal anunță că îl va susține pe candidatul comun PDA, PAS și PLDM, Andrei Năstase, după ce candidata PNL, Alexandra Can, nu a acces în scrutinul doi de vot. Mai mult, într-un  comunicat emis presei, PNL a îndemnat chișinăuienii să iasă în număr mai mare la vot la 3 iunie curent.

PNL îl va susține pe Andrei Năstase în turul II și își îndeamnă votanții să iasă la urne: „Sperăm că va rămâne mereu și ferm pe calea pro-vestică în activitatea pe care o va desfășura”
(Foto: pnl.md)

„Partidul Național Liberal, care a optat mereu pentru coagularea forțelor eurounioniste, prin dialog și convenirea asupra unor proiecte comune și durabile, care a participat, în lunga sa existență de după destrămarea spațiului sovietic, la diferite proiecte politice, își exprimă încrederea că votanții din Municipiul Chișinău vor ieși masiv la votare, cu mult mai mulți decât în primul tur, conștientizând pericolul revanșei politice proruse la conducerea Chișinăului.

PNL îi îndeamnă nu doar pe cetățenii care au votat pentru candidatul național-liberal, dar pe toți locuitorii Municipiului Chișinău să iasă în turul doi și să voteze pentru candidatul proeuropean Andrei Năstase, sperând că el va rămâne mereu și ferm pe calea provestică în activitatea pe care o va desfășura în funcția de Primar General al capitalei celui de-al doilea stat românesc”, se arată în comunicat.

Pub

Totodată PNL se arată indignat de alegerea făcută de chișinăuieni în primul scrutin.

„Cetățenii au preferat, așa cum au procedat în ultimele scrutine, să facă mai curând uz de votul util pentru persoanele cotate, prin diferite sondaje – mai obiective sau mai puțin obiective -, drept ”candidați cu șansă”. Cu toate că, de fapt, această abordare a votanților s-a arătat greșită când constatăm nivelul de degradare politică și social-economică, în care a ajuns al doilea stat românesc”, se notează în poziția PNL.

Candidata PNL la funcția de primar al capitalei a obținut 0,17% din voturi.

UNIMEDIA menționează că turul doi al alegerilor locale noi din Chișinău va avea loc pe 3 iunie, unde vor accede Ion Ceban care a obținut 40,97% din voturi și Andrei Năstase cu 32,12%.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub