Citește toate știrile la acest subiect

PNL, despre alegerile locale din Chișinău: Bătălia trebuie să se dea doar între un candidat pro-Vest și unul pro-Est

Partidul Național Liberal anunță că va înainta – de nevoie – un candidat pentru funcția de primar în Chișinău, deși consideră că bătălia electorală trebuie să se dea doar între un candidat pro-Vest și unul pro-Est. 

PNL, despre alegerile locale din Chișinău: Bătălia trebuie să se dea doar între un candidat pro-Vest și unul pro-Est
(Foto: pnl.md)

„PNL insistă ca, în prima fază, – până la înaintarea oficială a candidaților -, sau în a doua fază – înainte de scrutinul local propriu-zis – să antameze un dialog formațiunile ce vor purta – voit sau nevoit – răspundere pentru eventuala înfrângere a forțelor eurounioniste.

Unii subiecți politici și-au anunțat candidații. Fiecare partid are dreptul să decidă suveran cum procedează, dar dacă alegerile locale apropiate vor fi pierdute de Dreapta, impactul va fi și asupra alegerilor parlamentare din toamnă”, se arată într-un comunicat al partidului. 

Totodată, PNL a salutat poziția grupurilor civic active care pledează pentru o listă națională în perspectiva alegerilor parlamentare și și-a exprimat disponibilitatea de a participa la un dialog pe platforma acestor structuri informale.

„Alegerile locale sunt o etapă responsabilă în preajma declanșării pregătirilor pentru alegerile parlamentare în baza sistemului electoral mixt dificil, nefast pentru Republica Moldova, dar care va fi aplicat în alegerile parlamentare.

Pub

Doar de maturitatea liderilor politici, care se declară că nu sunt cu Dodon și cu Puterea, depinde dacă anul 2018 va fi anul Unirii și al victoriei ireversibile a forțelor provestice ori Anul Rușinii și revenirii la putere a forțelor ostile României și Europei”, se mai arată în comunicat.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub