Citește toate știrile la acest subiect

PLR cere de la PLDM, PD și PL să nu partajeze politic instituțiile coercitive

Rămași în afara guvernării, ca urmare a rezultatului alegerilor parlamentare, liberal-reformatorii au venit cu o serie de propuneri către partidele europene care vor forma noua guvernare, transmite UNIMEDIA.
 
În primul rând, reprezentanții PLR au punctat că este nevoie de transparentizat procesul de negocieri, prin participarea societății civile.
PLR cere de la PLDM, PD și PL să nu partajeze politic instituțiile coercitive
Conducerea PLR (Foto: plr.md)

„Apelul nostru către Societatea Civilă, către Ambasade, către observatorii internaționali este să nu permită repetarea scenariului din decembrie 2010 la capitolul partajării instituțiilor, altfel vom vorbi despre un stat captiv. Noi, împreună cu societatea civilă vom construi o puternică opoziție antioligarhică, o forță redutabilă de promotori și apărători ai justiției și a supremației legii”, a declarat președintele PLR, Ion Hadârcă.
 
În al doilea rând, liberal-reformatorii au evidențiat că trebuie depolitizate instituțiile coercitive ale statului, precum Procuratura Generală, CEC, CNI, CNA.  
 
„Este inadmisibil să se partajeze politic instituțiilie coercitive. Noi considerăm că este recomandabil ca la aceste negocieri să participe societatea civilă, prin organele sale reprezentative, pentru ca să supravegheze procesul de negocieri”, a menționat Tatiana Potîng, vicepreședinte PLR.
 
UNIMEDIA precizează că în cadrul recentului scrutin legislativ, PLR a obținut 24 956 voturi, ceea ce reprezintă 1.56% din sufragii. Astfel, formațiunea nu a trecut pragul de 6% stabilit pentru accedere în Parlament.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub