PLDM propune ca adjuncții lui Chetraru să fie numiți prin concurs

Deputații din fracțiunea parlamentară a PLDM au elaborat și înregistrat la Secretariatul Parlamentului un proiect de lege care vizează alegerea vicedirectorilor Centrului Național Anticorupție. În opinia liberal-democraților, nu este corect ca directorul, angajații Centrului și șefii subdiviziunilor teritoriale să fie selectați în bază de concurs, în timp ce adjuncţii directorului să fie numiți de Parlament, doar la propunerea directorului CNA, relevă UNIMEDIA.
PLDM propune ca adjuncții lui Chetraru să fie numiți prin concurs
Chetraru și Cojocaru (Colaj: UNIMEDIA/europalibera.org)

Deputații PLDM propun ca adjuncţii directorului să fie numiți în urma organizării unui concurs public, transparent. De asemenea, urmează să fie stabilite clar criteriile de selectare, astfel încât să fie aleși cei mai buni specialişti în domeniu.

„Rolul adjuncţilor directorului CNA nu poate fi neglijat. Or, adjuncţii, preiau atribuţiile directorului în absenţa acestuia. În asemenea condiţii, devine evidentă necesitatea asigurării selectării celor mai buni profesionişti în domeniu, urmând a fi selectaţi în baza acelorași criterii ca și în cazul alegerii șefului CNA”, se menționează într-un comunicat al fracțiunii PLDM.

UNIMEDIA precizează că directorul CNA, Viorel Chetraru, a solicitat Parlamentului să examineze în mod prioritar, până la sfârșitul sesiunii de toamă-iarnă a Legislativului, proiectul de numire a adjuncților săi. Această măsură ar fi necesară în vederea asigurării bunei funcționări a instituției. Potrivit proiectului de hotărâre, în calitate de candidați pentru funcțiile de director-adjunct sunt propuși Viorel Mihăilă și Cristina Cojocaru, fost membru al Comisiei Naționale de Integritate(CNI).

Însă, nu a fost să fie deoarece nu s-a ajuns la un numitor comun în cadrul Alianței. S-au opus fracțiunile PL și PLDM.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub