Platforma DA, despre atacul asupra CALM și mesajul către primari: Vă îndemnăm să rămâneţi fideli oamenilor, alegătorilor voştri

Platforma DA se arată îngrijorată cu privire la atacurile în Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). Potrivit lor, la ora actuală, în Republica Moldova nu pot exista şi funcţiona organizaţii non-guvernamentale independente şi reprezentative, şi asta pentru că în condiţiile autoritarismului toate atribuţiile, mai ales cele destinate regiunilor, sunt delegate în doze foarte mici şi la discreţia dictatorului (n.r: liderul PDM, Vlad Plahotniuc). Orice încercare de a descentraliza ţara şi de a consolida autonomia locală conform standardelor europene este calificată drept tentativa de reducere a puterii mafiei, se arată într-un mesaj al Platformei Demnitate şi Adevăr.

Platforma DA, despre atacul asupra CALM și mesajul către primari: Vă îndemnăm să rămâneţi fideli oamenilor, alegătorilor voştri
(Foto: Platforma DA)

„Platforma Demnitate şi Adevăr, înţelege cât de dificil e să rezişti atunci când eşti supus linşajului mediatic, intimidărilor şi şantajului din partea regimului mafiot. Iată de ce declarăm cu toată tăria că suntem alături de CALM, alături de sute de primari oneşti, profesionişti, consacraţi cu trup şi suflet oamenilor, dar care actualmente sunt presaţi şi maltrataţi de regimul mafiot”, se mai spune în mesajul Platformei DA.

Liderii DA, au adresat și un mesaj aleșilor locali:

Pub

"În cazul în care primarii nu vor ceda, iar planul de discreditare a instituţiei din interior nu va prinde contur, regimul poliţienesc va pune în aplicare un şir de acţiuni represive fără precedent asupra primarilor în general, şi asupra CALM în special cu genericul “Ori noi, ori nimeni!”.

Vă îndemnăm să rămâneţi fideli oamenilor, alegătorilor voştri, nu unui ocupant temporar al ţării noastre!

Capul sus, dragi aleşii locali!
Soarele libertăţii va apărea în curând!".

UNIMEDIA amintește că vineri, 11 august, la şedinţa Consiliului Municipal Orhei de vineri, a fost emisă decizia privind denunţarea acordului cu organizaţia CALM (Congresul Autorităţilor Locale). Luarea unei asemenea decizii a fost determinată de activitatea ineficientă şi neprofesionistă a organizaţiei.

Potrivit Primarului de Orhei, Ilan Shor, organizația nu se potrivește cu niciunul dintre obiectivele declarate, deoarece această organizație se transformă cu pași rapizi într-un  partid politic, iar în loc de a lucra din greu pentru dezvoltarea localităţilor, conducerea Congresului Autorităților Locale acţionează cu declaraţii politice  şi se ocupă cu demagogie  şi populism ieftin. 

Ulterior, reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) au venit cu o reacție dură după ce primarul municipiului Orhei, Ilan Şor,a anunțat despre ieșirea din CALM.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub