Plahotniuc sau Constituția? Discuții în Parlament despre vaca sacră

După pauza de 10 minute a ședinței Parlamentului, comuniștii vin cu o nouă inițiativă legislativă prin care cer convocarea a unei noi ședințe extraordinare, în cadrul căreia să fie incluse două chestiuni: demiterea președintelui Marian Lupu și prim-vicepreședintelui Vlad Plahontiuc. O solicitarea în acest sens a fost făcută publică de către deputatul PCRM, Anatolie Zagorodnâi, transmite UNIMEDIA.
Plahotniuc sau Constituția? Discuții în Parlament despre vaca sacră
Alexandr Petkov și Vladimir Plahotniuc (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Solicitarea numărul doi este nelegitimă. Este prerogativa președintelui Parlamentului să ceară revocarea unui vicepreședinte. Vă dau o sugestie. Ea este gratuită. Propuneți numirea unui nou președinte al Parlamentului, după care să solicitați demiterea prim-vicespeakerului. Asta în condiția în care actualul președinte de Parlament va fi revocat din funcție”, a menționat Marian Lupu. 

Răspunsul speakerului a trezit nemulțumiri în rândurile opoziției. „Să înțelegem că în Moldova a apărut încă o vacă sacră  - Vlad Plahotniuc-Ulinici?”, a întrebat retoric deputatul comunist, Alexandr Petkov.

Dialogul a continuat cu replica lui Marian Lupu: „În această țară trebuie să existe o singură vacă sacră - Constituția și Legea”.

„Nu înțeleg de ce președintele Parlamentului poate fi revocat la solicitarea a 1/3 din deputați, iar în cazul prim-vicepreședintele Parlamentului procedura e mai complicată. Cei doi trebuei să fie, cel puțin, pe picior egal în acest caz. Am luat act de această carență”, a subliniat la rândul său liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub