Plahotniuc nu mai este deputat în Parlament

Parlamentul Republicii Moldova a luat act de cererea de demisie a deputatului Vlad Plahotniuc, ales din partea Partidului Democrat. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost propus votului și aprobat astăzi, 31 octombrie, de către plenul Legislativului, informează UNIMEDIA.

 

Plahotniuc nu mai este deputat în Parlament
Vlad Plahotniuc (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Totodată, s-a declarat vacant mandatul de deputat în Parlament care aparține Partidului Democrat. Însă, Plahotniuc nu a fost lăsat de comuniști să plece în mod onorabil.
 
„Cine din Plahotniuci a votat această cerere? Dl Plahotniuc are mai multe identități, după cum cunoaștem”, a accentuat deputatul PCRM, Grigore Petrenco.
 
„Este de prost gust accentul pe care l-ați pus. Este un proiect tehnic. Lăsați la o parte atitudinea dvs, opinia dvs, vă rugăm să aveți un comportament corect”, a ripostat speakerul Igor Corman.
 
În continuare, Petrenco a ieșit cu o luare de cuvânt la tribuna Parlamentului în care a amintit că anterior, Parlamentul i-a acordat vot de neîncredere lui Vlad Plahotniuc, l-a demis din funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului, că numele acestuia a fost vehiculat în cazurile reider asupra mai multor instituții bancare și financiare, etc.
 
UNIMEDIA reamintește că prim-vicepreşedintele Partidului Democrat a anunţat pe 28 octombrie că se retrage din funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit listei electorale a formaţiunii, înregistrate la Comisia Electorală Centrală înaintea alegerilor din noiembrie 2010, următorul care ar trebui să preia mandatul de parlamentar este Ion Stratulat

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub