Citește toate știrile la acest subiect

Plahotniuc, indignat că partidele de dreapta nu acceptă să negocieze un candidat comun: „Se vor face responsabili dacă Primăria va fi câștigată de socialiști”

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, s-a arătat indignat de faptul că după ce a expediat scrisori partidelor de dreapta, în speranța negocierii unui candidat comun la alegerile locale din Chișinău, partidele i-au dat răspuns negativ. 

Acesta susține că doar prin desemnarea unui candidat comun, parcursul european al Chișinăului are viitor.

Plahotniuc, indignat că partidele de dreapta nu acceptă să negocieze un candidat comun: „Se vor face responsabili dacă Primăria va fi câștigată de socialiști”
(Foto: UNIMEDIA)

„Dnul Vlad Cebotari, împuternicit să se ocupe de acest subiect, ne-a informat că a transmis scrisori către mai multe partide pro-europene. Constatăm că regret că în locul unui răspuns la adresările noastre, vedem deja în presă declarații impulsive din partea unora, dar ce este cel mai grav, e faptul că un număr tot mai mare de candidați din partea acestor partide, care slăbesc, cu orice candidat lansat, șansele lor de a accede măcar în turul II.

Sondajele arată clar că dreapta are o sibgură șansă să câștige - se se unească în jurul unui candidat unic, așa cum am propus și noi. Un candidat unui care va fi ales prin consens sau selectat în baza celui mai mare rating al sondajelor actuale”, a declarat Plahotniuc în cadrul unui briefing de presă.

Pub

Mai mult, acesta spune că partidele de dreapta nu comunică nici între ele, făcând aluzie la PAS și PPDA care nu au desemnat un candidat comun. De asemenea avertizează partidele pro-europene că se vor face reponsabile dacă candidatul socialiștilor va deveni primar al Chișinăului.

„Vreau să remarc lipsa totală de deschidere spre dialog a partidelor de dreapta, unele dintre care, acum câteva luni, au anunțat că vor face un bloc electoral, iar astăzi observăm că ei nu doar cu partidul democrat nu pot să comunice, ele nu comunică nici între ele.

Observăm repetarea aproape precisă a tuturor greșelilor care au fost comise în alegerile prezidențiale, greșeli care au făcut ca Maia Sandu să piardă și președinția să aparțină socialiștilor. Reacțiile isterile ale partidelor pro-europene nu se mai aurprind, doar că acea atitudine pe care o manifestă pot dezamăgi electoratul pro-european, căci cetățenii vor să se implice într-o luptă pentru capitală, dar sigur nu vor să se implice într-o luptă a orgoliilor și frustrărilor liderilor acelor partide. 

Acele partide care au refuzat să dialogheze cu noi se vor face responsabili dacă Primăria va fi câștigată de socialiști”, a conchis Vlad Plahotniuc.

Amintim că la 12 martie curent, Comisia Electorală Centrală a decis ca alegerile locale noi din municipiile Chișinău și Bălți să se desfășoare la data de 20 mai curent.

Deocamdată doar trei partide și-au înaintat candidații. Este vorba de Partidul Liberal cu Valeriu MunteanuPartidul Platforma Demnitate și Adevăr, cu Andrei Năstase și Partidul Socialiștilor, care l-a înaintat pe Ion Ceban.

Partidul Democrat a declarat că nu va înainta un candidat, ci va susține un candidat comun al partidelor de dreapta, pro-europene.

UNIMEDIA menționează că săptămâna trecută, Mișcarea Populară Antimafie i-a cerut liderei Partidului Acțiune și Solidaritate să-și înainteze candidatura pentru funcția de primar al municipiului Chișinău și face apel către partidele pro-europene să susțină candidatura acesteia.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub