Pistrinciuc lansează acuzații grave în adresa PL

Vadim Pistrinciuc, vicepreședintele Partidului Liberal Democrat, acuză Partidul Liberal că este un partid vândut, ce ar activa în interesele Rusiei și ar susține separatismul. Mai mult, liberalul-democratul vine cu noi „dezvăluiri a prejudiciilor cauzate de coaliția PCRM-PL din Consiliul municipal Chișinău”, relevă UNIMEDIA.

În replică, liberalul Valeriu Muteanu califică declarația drept o aberație: „Hoțul strigă: prindeți hoțul”.

Pistrinciuc lansează acuzații grave în adresa PL
Vadim Pistrinciuc, vicepreședinte PLDM (Foto: captura imagini video privesc.eu )

„Experții și politicienii preocupați de subiectul securității în Europa tot mai des vorbesc despre metodele subversive folosite de serviciile secrete ruse chiar și în UE. Cumpărarea mass-media, a ONG-urilor, susținerea și finanțarea separatiștilor etc. Una din metode folosite de KGB-ul rus redenumit, este și cumpărarea partidelor, politicienilor extremiști (deseori de dreaptă). Cazul europarlamentarului maghiar Kovacs (Jobbik - partid de extremă dreaptă din Ungaria), prins cu spionarea pentru Rusia este un exemplu”, scrie Pistrinciuc într-o postare pe Facebook.
 
Potrivit lui, un astfel de partid există și pe scena politică moldovenească. „Mă gândeam, la noi oare este la fel? Ajung acasă, deschid calculatorul, citesc știrile și primesc și răspunsul. Liberalii Ghimpu și Munteanu au fost la emisiuni. Ambii atacă PLDM, nici un titlu despre comuniști, interes național, tensiuni din partea Rusiei etc. În schimb atacuri împotrivă PLDM, a președintelui Vlad Filat, a Guvernului etc. Liberalul Ghimpu în apărarea separatistului din UTAG Constantinov. Sincer, să fi fost în locul președintelui Filat, îi închideam nu doar conturile acestui separatist... Să fie o greșeală tactică aceste ieșiri ale liberalilor? Nu!”, accentuează sursa citată.
 
Declarații făcute anterior de Munteanu și Ghimpu:
 
 
 
 
În continuare, vicepreședintele PLDM a lansat noi acuzații în adresa liberalilor din CMC. „Nu fac nimic altceva de cât să ascundă adevăratele interese: coaliția municipală PCRM - PL, voturile comune ale cărora deja au prejudiciat bugetul cu jumătate miliard de lei. Foarte recent comuniștii și liberalii au furat un hectar de teren cu tot cu parcare a Spitalului Republican. Terenul valorează peste patru milioane de euro (cu detalii asupra cazului voi reveni). O replică poate puțin mai complicată adresată liberalilor, sau comuniștilor, mă încurc deja...”, a conchis Pistrinciuc.
 
Răspunsul liberalilor la acuzații nu a întârziat să apară. „PLDM, ca și PCRM, își schimbă macazul vectorului său de declarații, crezând că oamenii sunt uituci. Ei împreună cu comuniștii au votat o serie de legi neconstituționale, oare nu ei au dat aeroportul pe mâna rușilor și au vândut acțiunile Băncii de Economii? Liberal-democrații mereu au cochetat cu rușii și acum, culmea, dau vina pe noi. Noi niciodată nu am deviat de la axa noastră, nu am fost astăzi cu rușii și mâine cu europenii. Această declarație a lui Pistrinciuc e de genul -  „Hoțul strigă: prindeți hoțul”, a declarat Munteanu.  
 
UNIMEDIA precizează că Vadim Pistrinciuc a mai pomenit de coaliția „mostruoasă” dintre PL și PCRM din CMC în cadrul unui alt schimb de acuzații.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub