Pistrinciuc contraatacă, după acuzațiile liberalilor

Vadim Pistrinciuc, vicepreşedinte Partidului Liberal Democrat, consideră că acuzațiile liberalilor aduse partidului și președintelui formațiunii, Vlad Filat, au drept scop de a sustrage atenţia cetăţenilor de la încălcările grave comise reprezentanții PL din Consiliul municipal Chișinău. Declarații în acest sens au fost făcute de către liberal-democrat în cadrul unui interviu pentru agenția IPN.

Pistrinciuc contraatacă, după acuzațiile liberalilor
Vadim Pistrinciuc, vicepreședinte PLDM (Foto: captura imagini video privesc.eu)

„De fapt, aceste declaraţii au doua scopuri: primul – de a sustrage atenţia cetăţenilor de la încălcările grave comise de delegaţii PL în municipiul Chişinău. Doar în ultimele luni, prin concursul direct al consilierilor PL, al echipei PL din Primăria capitalei bugetul ţării a fost prejudiciat cu circa jumătate de miliard de lei şi acestea sunt datele care se mai strecoară din aceste scheme tenebre. Sunt scheme bine puse la punct de furt a terenurilor, preluare de afaceri în comerţ, publicitate, preluare de clădiri care fac parte din patrimoniul oraşului, monopoluri în transport, achiziţii de produse petroliere (a se vedea şi rapoartele Curţii de Conturi) etc. – sunt doar o parte din infracţiunile de la care se doreşte de sustras atenţia”, a menționat Pistrinciuc.
 
În context, vicepreședintele PLDM a amintit și de aspectul municipiului Chișinău: „Însă cel mai grav pentru acest partid, este problema ideologică – toate aceste infracţiuni s-au comit în complicitate şi în urma votului cu fracţiunea comuniştilor din CMC. Le este greu să explice acest lucru propriilor simpatizanţi. Pe unde mai pui şi eşecul urbanistic – oraşul rămâne în urmă, degradează la capitolul drumuri, proiecte, salubritate – lipsă de viziune urbană, corupţie la scară largă – întrebaţi oamenii de afacere cum se i-a o autorizaţie… Îmi pare rău pentru primarul Chirtoacă, pentru care mi-am dat şi eu votul, nu ştiu cine şi de ce îl foloseşte”.
 
Pistrinciuc susține că „minciuna este instrumentul principal” pe care îl utilizează președintele PL, Mihai Ghimpu. „Domnul Ghimpu trebuie să înţeleagă că perioada politicii bazate exclusiv pe minciuni a apus o dată cu trecerea în opoziţie a comuniştilor. Nu e bine să le copie comportamentul şi mai rău e să le împărtăşească retorica. Uneori sincer, am impresia că ceea ce spune dumnealui este similar cu declaraţiile deputatului Petkov sau ale liderului PCRM Voronin… A venit timpul politicii responsabile, când îţi asumi un angajament şi îl realizezi”, a adăugat sursa citată.
 
Amintim că liberalii Mihai Ghimpu și Valeriu Munteanu îl acuză pe fostul prim-ministrul Vlad Filat, președintele Partidului Liberal Democrat de implicare în tranzacțiile dubioase de la Banca de Economii și, implicit, de trădare de patrie. Potrivit lor, sistemul bancar din Republica Moldova este pus în pericol și ar putea ajunge să fie controlat de Federația Rusă.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub