Citește toate știrile la acest subiect

Piesă de teatru pe Arena Mare. #LumineazăCircul revine cu un eveniment destinat copiilor

Proiectul social #LumineazăCircul, inițiat de formația rock „Gândul Mâței”, continuă cu un eveniment destinat copiilor și anume reprezentarea unei piese de teatru de către copii pe scena celei mai misterioase și frumoase clădiri din Chișinău-Arena Mare a Circului.

Piesă de teatru pe Arena Mare. #LumineazăCircul revine cu un eveniment destinat copiilor
(Foto: #LumineazaCircul)

Scopul evenimentului este de a facilita contactul celor mici cu arta și a prezenta Arena Mare a Circului din Chișinău ca o sală polivalentă, însă, în mod special, destinată copiilor. Piesa de teatru și toate distracțiile din holurile circului, destinate copiilor vor transforma clădirea într-un loc magic în care se vor întâlni mai multe genuri de artă.

Seria de evenimente #LumineazăCircul vor încuraja şi vor sta la baza restabilirii clădirii Circului-un monument de importanță națională.

Pub

Renovarea Circului este un proiect de suflet, Circul fiind primul contact al fiecărui copil cu arta. Copiii din Republica Moldova și nu doar, nu trebuie să fie lipsiți de această magie. Mulțumesc partenerilor care dau viață acestui proiect și sper că pe parcurs se va mai alătura multă lume bună. Împreună, sunt convins, vom reuși să redeschidem larg porțile Circului din Chișinău”, declară Nicu Țarnă, coordonatorul proiectului „Luminează Circul”.

Biletele pot fi procurate de pe iTicket.md.

#LumineazăCircul este o iniţiativă socio-culturală de anvergură care are ca obiectiv sensibilizarea opiniei publice privind reabilitarea și protejarea mai multor monumente și clădiri culturale din Chişinău. Primul obiectiv cultural al proiectului îl reprezintă Arena Mare a Circului din Chișinău. 

Pentru informații adiționale, vă rugăm să contactați:

Proiectul ”Luminează Circul’’ – 079031489; grumeza.miha@gmail.com 

UNIMEDIA amintește că Circul din Chişinău a fost construit între anii 1972 şi 1982. Instituţia a activat până în anul 2004. Tot atunci au fost concediaţi toţi angajaţii întreprinderii. Pretextul oficial de închidere a Circului a fost necesitatea efectuării unei reparaţii capitale a edificiului.

În anul 2007 însă, Guvernarea comunistă, prin intermediul Ministerului Culturii cedează clădirea unui agent economic din Cipru. La intervenţia autorităţilor centrale ale statului şi în baza unei solicitări a Procuraturii Generale a Republicii Moldova, clădirea a fost restituită statului abia în anul 2011, iar contractul de arendă a fost reziliat.

În 2014, dupa o pauză de 10 ani, a fost deschisă Arena mică a Circului. Sala dispune de 300 de locuri, iar proiectul a costat 1,5 milioane de lei.

Pe 5 mai 2017, la aniversarea de 20 ani a trupei de rock alternativ "Gândul Mâţei", formaţia a decis să sărbătorească printr-un concert de excepţie pe Arena Mare a Circului.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub