Citește toate știrile la acest subiect

PG a cerut extrădarea lui Gorbunţov din Marea Britanie

Procuratura Generală a trimis în Marea Britanie o solicitare cu privire la extrădarea fostului proprietar al băncii falimentare Universalbank, Gherman Gorbunţov, suspectat de implicarea într-o serie de acțiuni ilegale, inclusiv pe teritoriul Republicii Moldova, informează UNIMEDIA cu referire la agenția de presă rusă Rosbalt

Potrivit presei ruse, solicitarea privind extrădarea bancherului rus a fost trimisă săptămâna trecută.
PG a cerut extrădarea lui Gorbunţov din Marea Britanie
Gherman Gorbunțov (Foto: portal.radioiasi.ro)

Rosbalt scrie că Gorbunțov ar fi hotărât să-l elimine pe Usatîi, iar pentru asta s-a adresat lui Ion Stratulat, fost angajat al Ministerului de Interne (ucis în centrul Chișinăului pe 19 septembrie 2011). Sursa scrie că Stratulat ar fi căutat persoane care să execute ordinul, planificat pentru toamna 2011.

Background: 


UNIMEDIA amintește că Gherman Gorbuntov controla UniversalBank din 2008. În luna august 2011, un mesaj anonim anunța redacția UNIMEDIA despre faptul că la UniversalBank a vut loc o tranzacție cu 78% din acțiunile acesteia la secția de tranzacţii directe a bursei. Gorbunțov a organizat o conferință de presă spunând că este victima unui atac raider. 

La câteva zile, Renat Usatîi, noul acționar majoritar, a organizat o conferință de presă. Acesta l-a acuzat atunci pe Gorbunțov, că pe timpul șefiei sale la UniversalBank, prin această bancă se spălau zilnic cca 5-10 milioane de dolari. Potrivit lui Usatîi, acesta ar fi intrat legal în posesia celor 78%. 

La începutul acestui an, Procuratura moldovenească anunța că milionarul rus, Gherman Gorbunţov, acţionarul majoritar al Universalbank este anunţat în căutare generală de către autorităţile din Republica Moldova. 

La 23 martie presa engleză a anunțat că fostul șef al băncii comerciale Universalbank a fost împușcat și rănit grav la Londra. Ulterior, acesta a fost luat sub protecție. 

Vedeți aici primele declarații după ce a ieșit din comă
.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub