Petrenco: Toate partidele au început campania electorală, doar PCRM este în vacanță

Toate partidele sunt în campanie electorală, doar Partidul Comuniștilor este în vacanță. Această constatare aparține deputatului PCRM, Grigore Petrenco, și a fost exprimată în cadrul emisiunii „Ochiul Public” de la NorocTV, transmite UNIMEDIA.
 
Potrivit lui, PCRM are nevoie de o reînnoire, să fie reformat pe interior și să să fie schimbată conducerea, inclusiv liderul formațiunii. 
Petrenco: Toate partidele au început campania electorală, doar PCRM este în vacanță
Grigore Petrenco, deputat PCRM (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Uitați-vă ce se întâmplă. Partidul nu face campanie electorală. Nu vedeți nicio foaie volantă, niciun spot publicitar, niciun billboard în stradă. Toate partidele au început campania electorală, PCRM este în vacanță. Nu vi se pare straniu acest lucru? Mie mi se pare straniu. Eu nu vreau ca PCRM să fie un partid de buzunar”, spune comunistul.
 
Grigore Petrenco insistă idee că este necesară organizarea unui Congres extraordinar al PCRM, care ar trebui să aibă loc în cel mai apropiat timp, până la alegerile parlamentare.
 
„PCRM va câștiga alegerile în caz dacă se va reînnoi și dacă va alege în frunte persoane care nu se tem de oligarhi și care nu au ce ascunde, nu sunt șantajabili. Congresul PCRM trebuie să aleagă conducerea partidului, inclusiv liderul partidului, prin vot secret, în bază de alternativă. Noi la acest Congres trebuie să spunem că PCRM nu va face alianțe după alegeri alințe cu niciunul din partidele oligarhilor aflați la guvernare. Și, de asemenea, trebuie să spunem oamenilor că după ce vom câștiga alegerile vom denunța acest Acord de Asociere cu UE”, consideră politicianul.
 
Potrivit lui, în condițiile în care Vladimir Voronin este șantajabil și este la cheremul lui Plahotniuc, PCRM nu poate câștiga alegerile. Petrenco afirmă că în PCRM există o situație de criză, mai complicată, care poate fi depășită doar prin organizarea Congresului extraordinar. 
 
„Din câte văd eu, președintele Voronin nu vrea să organizeze Congresul extraordinar, din considerentele lui.  Pare rău că pe final de mandat, pe ultima sută de metri, dl președinte s-a înțeles cu Plahotniuc. Noi suntem categoric împotriva unor înțelegeri cu oligarhii. Tovarăș Tkaciuk niciodată nu ar fi o marionetă în mâinile oligarhilor. Cei care trădează partidul și cad la înțelegere cu guvernarea nu merită să fie în fruntea partidului”, declară comunistul.
 
Amintim că Grigore Petrenco a organizat o conferință de presă pe data de 9 iulie în care a acuzat conducerea de vârf. Potrivit lui Petrenco, Partidul Comuniștilor trebuie să-l dea jos pe Vladimir Voronin și să-și aleagă un alt lider de partid cu care să meargă în alegeri. În replică, formațiunea a expediat un comunicat prin care preciza că declarațiile lui Grigore Petrenco au drept scop „compromiterea şi denigrarea PCRM în perioada pregătirilor către alegerile parlamentare”. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub