Persoanele, care postează pe rețelele de socializare anunțuri cu acte găsite, vor fi amendate. Încalcă regulile a datelor cu caracter personal

Persoanele care găsesc acte de identitate, permise de conducere și alte documente ce conțin date cu caracter personal, le fotografiază și le postează drept anunț pe rețelele de socializare, riscă să fie amendate. Deși pare a fi un gest nobil, dar nu întotdeauna se iau în considerație riscurile posibile la care sunt supuși atât deținătorul legal al actului pierdut, cât și utilizatorul care postează informația respectivă.

Persoanele, care postează pe rețelele de socializare anunțuri cu acte găsite, vor fi amendate. Încalcă regulile a datelor cu caracter personal
(Foto: simbol)

Potrivit unui comunicat al Agenției de Servicii Publice, în ultimul timp pe site-urile de socializare sunt tot mai multe anunțuri despre găsirea actelor de identitate, permiselor de conducere și altor documente ce conțin date cu caracter personal, în vederea identificării deținătorilor acestora. Aceste postări sunt însoțite de fotografiile actelor respective, prin urmare proprietarii documentelor sunt supuși la mai multe riscuri. De asemenea, la riscuri este supus și utilizatorul care postează informația respectivă.

Datele cu caracter personal publicate pe site-urile de socializare vulnerabilizează siguranța persoanelor care pot deveni victime ale unor abuzuri, precum furtul de identitate, pierderi financiare sau alte infracțiuni realizate prin utilizarea ilicită a datelor cu caracter personal ale acestora.

Pub

Cei care au găsit sau pierdut acte de identitate sunt obligați să informeze fără întârziere organelor competente. Persoanele care au găsit documente trebuie să le predea autorităţii emitente, iar în cazul aflării terţului în străinătate se predă misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare ale Republicii Moldova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub