Citește toate știrile la acest subiect

(video) O nouă rezoluție, votată de protestatari: Manifestanții din fața Parlamentului au cerut publicarea raportului Kroll 2 și anularea votului mixt

Protestatarii din Piața Marii Adunări Naționale au adoptat o rezoluție în care cer instituțiilor europene înghețare conturilor bancare a lui Dodon și Plahotniuc, pe care le au pe teritoriul UE. De asemenea, manifestanții au cerut anularea legii privind schimbarea sistemului electoral și publicarea raportului Kroll 2.

(video) O nouă rezoluție, votată de protestatari: Manifestanții din fața Parlamentului au cerut publicarea raportului Kroll 2 și anularea votului mixt
(Foto: UNIMEDIA)

Iată rezoluția

„Constatând că Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor nu au ținut cont de recomandările Comisiei de la Veneția, a instituțiilor UE și au adoptat un sistem electoral mixt, care lovește puternic în procesul democratic din Republica Moldova. Având în vedere că binomul Plahotniuc-Dodon, acționează concertat împotriva intereselor Republicii Moldova și cetățenilor ei, mimând un război politic între cei doi. În același timp, adoptând într-un vot comun acte legislative care au scop menținerea Partidului Democrat și Partidul Socialiștilor la putere după alegerile din 2018, în pofida dorinței poporului, cerem:

  1. Abrogarea legii nr. 154, din 20 iulie 2017, privind schimbarea sistemului electoral, ca fiind una nedemocratică și adoptată contrar Comisiei de la Veneția. Revenirea la sistemul electoral proporțional și adoptarea de urgență amendamentele de îmbunătățire a acestuia conform recomandărilor Curții Constituționale și organizațiilor internaționale de profil.
  2. Solicităm demonopolizarea pieței mediatice și depolitizarea instituției publice Naționale „Teleradio Moldova, cu oferirea timpului de antenă a opoziției extraparlamentare cu reală susținere populară, cel puțin o dată pe săptămână, în ore de maximă audiență, în vederea expunerii propriei poziții asupra situației social-politice din țară.
  3. Cerem publicarea celui de-al doilea raport al companiei Kroll, anularea legii, care impune cetățenii să întoarcă miliardele furate tot de la ei, recuperarea banilor furați și tragerea la răspundere a tuturor celor responsabili de furtul bancar.
  4. Solicităm instituțiilor internațional abilitate aplicarea sancțiunilor, individual, directe asupra cetățenilor: Plahotniuc Vladimir și Dodon Igor și celor din anturajul acestora, ca principalii responsabili de derapajele antidemocratice și antieuropene ale guvernării și pentru încercările instalării dictaturii, în vederea acestora de interzicere de a intra pe teritoriul Uniunii Europene și înghețarea tuturor fondurilor care le aparțin sau controlate, pe teritoriul Uniunii Europene”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub