Percheziții la domiciliul familiei Chirtoacă. PL: „Acțiune politică și tentativă de intimidare electorală”

Mai multe percheziții au avut loc astăzi, 31 octombrie, la domiciliul rudelor primarului Dorin Chirtoacă. Oamenii legii au descins în casa fratelui edilului Capitalei, Lucian Chirtoacă și la părinții acestora. Motivul ar fi că firma de publicitate pe care o deține fratele primarului ar fi efectuat tranzacții cu o firmă suspectată de evaziune fiscală de evaziuni fiscale, informează UNIMEDIA. 

De cealaltă parte, liberalii califică această acțiuei drept „una politică, o tentativă de intimidare a PL în calitate de concurent electoral”.
 
Percheziții la domiciliul familiei Chirtoacă. PL: „Acțiune politică și tentativă de intimidare electorală”
Ghimpu și Munteanu (Foto: captură video privesc.eu)

Șeful de presă al Direcției Poliție Chișinău, Andrian Jovmir, a declarat că perchizițiile au avut loc în cadrul unei cauze penale, iniţiată pe baza unei evaziuni fiscale. La domiciliul părinților lui Dorin Chirtoacă nu a fost descoperit nimic suspect.
 
Mihai Ghimpu afirmă că în spatele acestor acțiuni s-ar afla PLDM și PD, care ar încerca să intimideze PL-ul prin intermediul MAI și Procuraturii Generale. Potrivit lui, aceste percheziții au loc de mai mult timp, în baza unui dosar deschis pe 3 aprilie 2014.
 
„Ei spun că nu este nimic politic, dar să ajungi până la aceea ca să faci percheziții în casa surorii mele, mama lui Dorin Chirtoacă, este josnic. Nu au niciun motiv să facă percheziții la domiciliul acestora. Fapt că au lăsat acest fapt pentru noiembrie, mai aproape de campania electorală demonstează că este o acțiune politică, o tentativă de intimidare a PL ca concurent electoral”, a menționat liderul PL.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub