Citește toate știrile la acest subiect

PD se angajează să păstreze structurile guvernamentale în afara disputelor politice

Partidul Democrat a răspuns pozitiv la apelul președintelui Nicolae Timofti și vor susține funcționarea normală a structurilor guvernamentale, păstrându-le înafara disputelor politice, transmite UNIMEDIA cu referire la un comunicat al formațiunii.
PD se angajează să păstreze structurile guvernamentale în afara disputelor politice
Marian Lupu, lider al PDM (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Până la identificarea unor soluţii durabile, prin profesioniştii pe care i-am delegat, ne angajăm să susţinem funcționarea normală a structurilor guvernamentale şi să le păstrăm în afara disputelor politice, care devin inevitabile odată cu denunţarea Acordului AIE”, se menționează în comunicatul PD.

Formațiunea declară că va continua sa acţioneze pentru a asigura o majoritate parlamentară şi o guvernare eficientă în Republica Moldova. Pentru orice partid responsabil, integrarea europeană, valorile democraţiei, continuarea reformelor şi bunăstarea cetăţenilor trebuie să fie mai presus de interesele de partid, de orgolii şi de funcţii.

Astfel, democrații răspund apelului lansat șeful statului de a găsi soluţii la situaţia, generată de denunţarea Acordului AIE de către prim-ministrul Vlad Filat.

Conducerea PD consideră necesar să fie explicată în mod onest, dar și încrezător situaţia politică internă în faţa partenerilor externi ai Republicii Moldova. Demcorații reconfirmă şi pe această cale disponibilitatea sa de a negocia o modalite corectă şi operativă de depăşire a crizei politice, ţinând cont de lecţiile dure ale acesteia.

Amintim că în cadrul unei întrevederi cu premierul Vlad Filat, președintele Timofti i-a cerut acestuia să asigure funcționalitatea tuturor ministerelor și departamentelor guvernamentale, astfel încât acestea să nu fie afectate de disputele politice din cadrul coaliției de guvernământ. 

Vedeți aici comunicatele PD.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub