PCRM vrea să „reînvie” revoluția de catifea

Partidul Comuniștilor intenționează să reia acțiunile de protest anti-guvernamentale care fac parte din așa-numita „revoluție de catifea”. Cel puțin asta a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul celei de-a VIII ședințe plenare a Comitetului Central al formațiunii, transmite UNIMEDIA.

PCRM vrea să „reînvie” revoluția de catifea
Vladimir Voronin, președintele PCRM (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Noi ne-am oprit în toiul protestelor, fapt ce a dus la dezamăgirea celor care ne-au susținut. Dar, asta a fost doar o suspendare temporară. Și, cu toate că astăzi ne va fi de trei ori mai greu să mobilizăm oamenii la astfel de acțiuni, noi nu ne putem permite să aliniem protestele noastre lângă cele desfășurate în Maidanul de la Kiev. Nu ne putem îneca revoluția noastră de catifea „în lăturile informaționale” care au fost difuzate din Ucraina. De aceea, de pe tribuna plenului reiterez că protestele care au început în luna octombrie 2013 nu au fost finalizate. S-a făcut o pauză. Și vom continua”, a declarat liderul opoziției.
 
Reamintim că Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a anunțat, în luna iulie 2013, începutul unei „revoluții de catifea”, care a fost tărăgănată de la o zi la alta, și a durat pe durata lunilor octombrie-noiembrie. Amintim că, scopul principal al revoluției anunțate de Vladimir Voronin este demisia guvernului nou format condus de Iurie Leancă și organizarea de noi alegeri parlamentare.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub