PCRM susține referendumul cu privire la anularea votului mixt. Voronin: „Vom colecta semnături împreună cu toți”

PCRM susține inițiativa grupului de ONG-uri carea vrea organizarea unui referendum de anulare a sistemului mixt de vot. Declarația aparține lui Vladimir Voronin, făcută într-o conferință de presă.

PCRM susține referendumul cu privire la anularea votului mixt. Voronin: „Vom colecta semnături împreună cu toți”
(Foto: UNIMEDIA)

„Chiar azi-mîine vom lua o decizie politică la acest subiect, dar vă spun în prealabil că susținem această inițiativă și vom colecta semnături împreună cu toți, în mod legal, 200 de mii de semnături.

Vom face agitație electorală pentru revenirea la sistemul de vot proporțional, care a existat până acum. Pentru că ceea ce propun ei este un haos. Au văzut că nu pot cumpăra toată Moldova și vor acum să cumpere mandate în teritoriu”, a declarat Voronin.

Pub

Și Partidul Nostru a anunțat astăzi că sprijină această inițiativă.

Renato Usatîi speră să colecteze circa 100 de mii de semnături, adică jumătate din cele necesare pentru organizarea referendumului.

UNIMEDIA amintește că mai multe organizații ale societății civile au propus ieri inițierea și desfășurarea la nivel național, până la alegerile parlamentare din 2018, a unui referendum pentru revocarea sistemului mixt de vot și revenirea la cel proporțional.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub