PCCOCS, despre audierea Maiei Sandu: Nu a dorit să ofere astăzi procurorului detalii suplimentare privind fapta denunţată

Invitarea la audieri este o măsură necesară, care se aplică în toate cazurile de acest gen în scopul bunei desfăşurări pe mai departe a măsurilor procedurale legale. Se arată într-un comunicat al PCCOCS după ce lidera PAS, Maia Sandu, a fost invitată în legătură cu denunţul depus pe 21 septembrie 2017 împotriva preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc. 

PCCOCS, despre audierea Maiei Sandu: Nu a dorit să ofere astăzi procurorului detalii suplimentare privind fapta denunţată
(Colaj: UNIMEDIA)

„Motivaţia aducerii la cunoştinţa denunţătorului a prevederilor legate este o măsură obligatorie, nu opţională, impusă de rigorile art.263 alin.(7) din Codul de procedură penală, potrivit cărora: „persoanei care face denunţ sau plîngere i se explică răspunderea pe care o poartă în caz dacă denunţul sau plîngerea este intenţionat calomnios/oasă, fapt care se consemnează în procesul-verbal sau, după caz, în conţinutul denunţului sau al plîngerii şi se confirmă prin semnătura persoanei care a făcut denunţul sau plîngerea””, se mai spune în comunicatul instituției.

De asemenea, s-a mai anunțat că preşedintele PAS, Maia Sandu, nu a dorit să ofere procurorului detalii suplimentare privind fapta denunţată, optînd pentru o noua audiere în cursul zilei de mîine. 

Pub

UNIMEDIA amintește că lidera PAS a declarat după audieri că nu-și explică pentru ce a fost invitată, considerând că gestul de astăzi din partea procurorilor este o intimidare: „Dacă ne amintim despre situația denunțului împotriva lui Igor Dodon la care am primit doar un simplu răspuns, fără niciun element de spectacol. Aici, iată s-a mers mai departe, fiindcă este cazul lui Vladimir Plahotniuc. Prin gestul de azi, procurorul a sperat că voi renunța la acest denunț. Nu renunțăm. Este un caz de uzurpare a statului.”

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub