Pavel Filip, către Igor Dodon: „Să coboare cu picioarele pe pământ”; Filip va înainta candidatura Eugen Sturza încă o dată

Prim-ministrul Pavel Filip a venit cu o reacție la propunerea lui Igor Dodon de al numi la funcția de Ministru al Apărării pe Victor Gaiciuc.

Pavel Filip, către Igor Dodon: „Să coboare cu picioarele pe pământ”; Filip va înainta candidatura Eugen Sturza încă o dată
(Foto: UNIMEDIA)

Pavel Filip a catalogat această propunere ca fiind fără sens și a transmis un mesaj lui Igor Dodon „Să coboare cu picioarele pe pământ”.

„Eu nu prea am înțeles această propunere. Eu cred că Igor Dodon și PSRM se crede partid de Guvernare. Într-o țară parlamentară, președintele nu are nicio legătură cu numirea miniștrilor. Este o declarație fără efect ca și multe alte declarații. Președintele a demonstrat încă o dată că nu se conduce după interesele țării noastre”, a declarat Filip în cadrul ședinței Guvernului de astăzi.

Pub

Premierul a mai adăugat că a primit în scris refuzul lui Dodon de al numi pe Eugen Sturza în funcția de Ministrul al Apărării, iar până diseară, prim-ministru spune că va mai înainta încă o dată această candidatură. Potrivit unei decizii a Curții Constituționale, Igor Dodon este obligat să accepte această propunere.

UNIMEDIA amintește că președintele Igor Dodon a propus la funcția de Ministru al Apărării pe fostul ministru al Apărării în perioada comunistă, şi reprezentant diplomatic la NATO, Victor Gaiciuc. Igor Dodon a respins candidatura lui Eugen Sturza, înaintată ieri de Vladimir Plahotniuc. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub