Patru miniștri din Guvernul României își dau demisia. Dragnea: „PSD a trecut printr-o cumpănă foarte mare”

În urma disputelor politice care au avut loc în ultima perioadă în România, patru miniștri din Guvernul român și-au prezentat demisia. Anunțul a fost făcut aseară de către președintele Partidului Social Democrat, partid care se află la guvernare, Liviu Dragnea, și premierul român, Mihai Tudose.

Patru miniștri din Guvernul României își dau demisia. Dragnea: „PSD a trecut printr-o cumpănă foarte mare”
(Foto: Digi24)

Într-o ședință tensionată, care a durat șase ore, patru miniștri au anunțat că își pun demisiile la dispoziție, urmând ca CexN-ul să decidă. Concret, miniştri cu probleme penale pe care premierul nu îi mai vrea în Guvern: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb, Viorel Ilie, dar și Răzvan Cuc, aspru criticat de premier, în multe rânduri. Discuțiile au fost tensionate, iar în jur de 22.00, Liviu Dragnea și Mihai Tudose ar urma să iasă într-o conferință de presă comună, pentru a comunica decizia luată. În orice formulă, Liviu Dragnea a încercat să evite o criză politică de pe urma căreia PSD poate pierde guvernarea.

Vizibil afectat după ședința de șase ore, Liviu Dragnea a venit în fața presei, alături de Mihai Tudose, și a spus că foarte mulți colegi au plecat supărați din ședință, după ce Sevil Shhaideh și Rovana Plumb au demisionat.

Pub

„Toţi colegii au adus argumente ca cele două colege să nu plece din Guvern (...) După toate orele de discuţie şi încă una cu ele, separat, toată lumea le-a cerut să rămână în Guvern. La final şi-au menţionat decizia de a demisiona, că nu vor să pună sub semnul întrebării posibilitatea ca PSD să rămână la guvernare", a spus Liviu Dragnea.

„Aproape toată lumea a plecat supărată", a mai spus Dragnea

Potrivit liderului PSD, Sevil Shhaideh a subliniat că "nu mai poate duce această povară", presiunea fiind foarte mare. Dragnea a punctat că în aceeaşi situaţie este şi Rovana Plumb.

Șeful PSD a mai afirmat că au existat "oameni de bine" din afara partidului care a influenţat liderii şi că acest lucru nu mai trebuie să se repete, recunoscând că formaţiunea pe care o conduce a fost în mare cumpănă.

"În permanenţă se inventează ceva. Cum apare o măsură bună, cum trebuie românii să simtă efectele, se întâmplă ceva. Poate românii nu simt. Sigur că e o supărare mare a tuturor, a premierului, a mea, a colegilor că puteam să discutăm de creşterea economică şi care e posibil să crească. Sperăm să reuşim să comunicăm mai bine. Le-am spus colegilor că toţi am greşit. Toţi ne-am lăsat influenţaţi de oameni "de bine" din afara partidului care au devenit grijulii cu PSD. Si oameni din alte instituţii publice, care dau sfaturi partidului si premierului cum e bine şi cum nu şi eventual să fie şi o încărcătură negativă", a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa CEx al PSD.

"PSD a trecut printr-o cumpănă foarte mare", a spus liderul PSD, care a recunoscut că a discutat zilele trecute cu Mihai Tudose despre demisia acestuia din fruntea Guvernului.

Amintim că premierul Mihai Tudose a cerut demisia tuturor miniștrilor „penali”, iar în cazul în care aceasta nu se va întâmpla, Tudose a anunțat că își pa depune singur demisia.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub