Citește toate știrile la acest subiect

PAS amână decizia de susținere a lui Năstase: „Vom decide după ce vom discuta cu PPDA despre crearea blocului electoral la alegerile din toamnă”

Partidul Acțiune și Solidaritate nu se grăbește să se expună cu privire la desemnarea candidatului pentru alegerile locale noi din municipiul Chișinău.

Potrivit unui comunicat de presă, PAS va lua o decizie în acest sens după ce va finaliza discuțiile cu Partidul Platforma Demnitate și Adevăr cu privire la mecanismul de creare a blocului electoral pentru alegerile parlamentare din 2018.

PAS amână decizia de susținere a lui Năstase: „Vom decide după ce vom discuta cu PPDA despre crearea blocului electoral la alegerile din toamnă”
(Foto: UNIMEDIA)

„Consiliul Național Politic al PAS a discutat în ședința de ieri situația politică cu privire la alegerile locale anticipate din Chișinău privind înaintarea candidatului unic din partea forțelor proeuropene antioligarhice.
 
Drept urmare a ședinței de ieri, CNP a hotărât să amâne adoptarea deciziei cu privire la candidatul la primărie până la finalizarea discuțiilor cu PPDA privind mecanismul de creare a blocului electoral pentru alegerile parlamentare din 2018 - moment esențial pentru Republica Moldova”, se arată într-un comunicat emis în această dimineață.
 
Mai mult, PAS scrie că „conștientizează importanța alegerilor din Chișinău și a câștigării acestora de un candidat proeuropean. Totodată, PAS înțelege rolul său fundamental de consolidare a tuturor forțelor sănătoase din societate pentru realizarea aspirațiilor comune ale tuturor cetățenilor - aducerea țării noastre pe făgașul normalității, libertății și bunăstării”.

Amintim că la 12 martie curent, Comisia Electorală Centrală a decis ca alegerile locale noi din municipiile Chișinău și Bălți să se desfășoare la data de 20 mai curent.

Partidul Democrat a declarat că nu va înainta un candidat, ci va susține un candidat comun al partidelor de dreapta, pro-europene.

Pub

UNIMEDIA menționează că săptămâna trecută, Mișcarea Populară Antimafie i-a cerut liderei Partidului Acțiune și Solidaritate să-și înainteze candidatura pentru funcția de primar al municipiului Chișinău și face apel către partidele pro-europene să susțină candidatura acesteia.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub