Partidul Socialiştilor din Moldova, partener de încredere pentru parlamentarii ruși

Parlamentarii ruşi văd în Partidul Socialiştilor din Moldova un partener de încredere. Declarația a fost făcută chiar de preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Serghei Narîşkin, în cadrul unei întrevederi cu șeful socialiștilor moldoveni, Igor Dodon, şi deputatul Zinaida Greceanîi.

Partidul Socialiştilor din Moldova, partener de încredere pentru parlamentarii ruși
Întrevederea Dodon - Narîșkin (Foto: PSRM)

Narîşkin a mai ținut să menționeze că este de apreciat sporirea autorităţii PSRM în rîndul alegătorilor şi influenţei partidului asupra mediului politic din ţară. 

În același context, Igor Dodon a ținut să-l convingă pe oficialul rus că cea mai mare parte a populaţiei Republicii Moldova se pronunţă împotriva integrării în Uniunea Europeană, considerând că „politica europeană este una devastatoare pentru ţară”.  

Pub

„Regimul de liber schimb comercial deja a început să ne distrugă economia. Pe zi ce trece creşte numărul oponenţilor cursului promovat de autorităţile oficiale. Pe de altă parte, peste 56 la sută din populaţie se pronunţă pentru aderarea la Uniunea Vamală şi există şanse reale ca, după alegerile parlamentare preconizate pentru 30 noiembrie, să fie alcătuită o majoritate parlamentară pro-moldovenească, şi nu pro-europeană”, a declarat Dodon.

Tot astăzi, a avut loc întrevederea lui Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi cu Serghei Mironov, ex-preşedinte al Consiliului Federaţiei, preşedintele Partidului „Spravedlivaia Rossia”. Părţile au discutat mai multe subiecte ce ţin de colaborarea interpartinică, precum şi acţiunile şi proiectele comune pe viitor.

Amintim că Partidul Socialiştilor şi Partidul „Spravedlivaia Rossia” au semnat un acord de colaborare interpartinică. Totodată, anterior, Serghei Mironov a acceptat invitaţia lui Igor Dodon de a participa la Congresul extraordinar al PSRM, planificat pentru sfîrşitul lunii septembrie.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub