Partidul Nostru: Raportorul Special al APCE va lua sub propriul control cauza lui Renato Usatîi

Raportorul Special al APCE privind abuzul sistemului Interpol, Bernd Fabritius, va urmări personal cauza liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. Despre acest lucru au anunțat reprezentanții Partidului pe pagina lor oficială.

Partidul Nostru: Raportorul Special al APCE va lua sub propriul control cauza lui Renato Usatîi
(Foto: ru1.md)

„În anul următor vom urmări cum va evolua situația, iar în acest context voi monitoriza cazul lui Renato Usatîi, pentru a înțelege dacă există în cazul lui un oarecare abuz al sistemului”, a explicat Berndt Fabritius. „Sunt îngrijorat de ceea că există bănuieli precum că Comisia de control al fișierelor din cadrul Interpol este controlată de oameni care au atitudine la abuzurile din cadrul sistemului”, a adăugat deputatul APCE.

Mai mult, Bernd Fabritius a pregătit un raport la tema abuzului în cadrul sistemului de „înștiințare roșie” (privind darea în căutare internațională) a Interpolului. Potrivit lui, în ultimii ani, unele țări-membre ale Interpol utilizează acest sistem pentru urmărirea oponenților politici peste hotare.

Pub

Fabritius propune Interpolului să verifice mai minuțios solicitările în privința „înștiințării roșii”, care vin de la Birourile naționale centrale ale țărilor care anterior au abuzat de sistem.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub