Partidul Liberal nu va delega reprezentanți la dezbateri electorale la subiectul referendumului

Partidul Liberal anunță că nu va delega "nici un reprezentant la dezbaterile electorale pentru desfășurarea referendumului local din 19 noiembrie 2017, din motive evidente".

"Considerăm că participarea noastră la dezbateri electorale, alături de uzurpatorii și inițiatorii acestui plebiscit, ar duce în mod implicit la recunoașterea acestui referendum ilegal, inclusiv am legaliza moftul socialiștilor, prin care se vor cheltui 9 milioane de lei din buzunarul locuitorului municipiului Chișinău", comunică partidul.

Foto: UNIMEDIA

"Acest referendum este ilegal, organizat cu grave încălcări ale Constituției Republicii Moldova, ale Codului Electoral și ale Cartei Europene a Autonomiei locale, fapt confirmat și prin Rezoluția adoptată la 19 octombrie 2017, de către Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei", se scrie într-un comunicat al partidului.

PL îndeamnă cetățenii să nu participe la referendum, pe 19 noiembrie.

Recent, socialistul Ion Ceban în invita pe Dorin Chirtoacă la dezbateri în emisie directă, pentru a discuta pe tema "relevanței referendumului".

Cu o săptămână înainte de plebiscit, primarul suspendat, Dorin Chirtoacă, a fost eliberat din arest la domiciliu, fiind plasat sub control judiciar pe un termen de 30 de zile.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.