Citește toate știrile la acest subiect

Partidul Liberal condamnă participarea trupelor ruse la parada de 9 mai din Transnistria: PL îl acuză pe Igor Dodon de trădare de patrie

Partidul Liberal condamnă faptul că la parada de pe 9 mai din Transnistria a participat trupe militare ale Grupului Operativ Tactic al Federaţiei Ruse, care, potrivit liberalilor, sunt dislocate ilegal pe teritoriul al Republicii Moldova.

Partidul Liberal condamnă participarea trupelor ruse la parada de 9 mai din Transnistria: PL îl acuză pe Igor Dodon de trădare de patrie
(Foto: pl.md)

Într-un comunicat emis pe pagina formațiunii, PL spune că Ministerul de Externe a avertizat Ambasada Federației Ruse să nu permită militarilor ruși să defileze la Tiraspol de 9 mai, iar acest apel al autorităților a fost ignorat.

Mai mult, liberalii îl acuză pe președintele Moldovei, Igor Dodon, că ar fi trădat țara și a plecat la Moscova să participe la parada din Piața Roșie.

Pub

„De asemenea condamnăm comportamentul și trădarea lui Igor Dodon și lipsa de reacție la acțiunile sfidătoare ale Federației Ruse. Anume el în calitate de garant al respectării Constituției, pe care a jurat când a fost investit în funcție, era obligat să ceară Rusiei ”prietenilor lui” să oprească aceste abuzuri la adresa statului nostru”, se arată în comunicat.

Partidul Liberal a făcut un apel către organele abilitate ale Republicii Moldova să se autosesizeze și să pornească o anchetă penală și tragere la răspundere a celor vinovați pentru încălcarea suveranității Republicii Moldova, inclusiv a lui Igor Dodon, pentru trădare de patrie.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub