Partidele de opoziție ies din nou în stradă: „Dacă nu-ți place să fii călcat în picioare, vină duminică la Parlament”

Opoziția se mobilizează și cheamă oamenii la protest, pentru a-și arăta nemulțumirea față de fărădelegile care au loc în Republica Moldova, dar și față de schimbarea sistemului electoral.

Partidele de opoziție ies din nou în stradă: „Dacă nu-ți place să fii călcat în picioare, vină duminică la Parlament”
(Foto: UNIMEDIA)

Într-un îndemn la prostest, organizatorii spun că guvernarea și-a făcut mendrele, iar cetățenii trebuie să muncească pentru ei. „În țara asta, trei milioane de oameni lucrează din greu pentru ca vreo trei sute de politicieni să o ducă foarte bine. Așa se întâmplă de un sfert de secol. Pentru a-și păstra puterea, ei au pus la cale un următor furt. Au schimbat ”legea” privind sistemul de vot ca să ne fure votul. Ultima noastră putere asupra lor - votul nostru - va fi mai ușor de furat”.

„Și-au făcut mendrele și acum așteaptă să ne liniștim, unul câte unul. Dați să le arătăm că nu e așa de simplu. Noi vrem să scăpăm de ei pașnic și democratic. Ei nu vor să plece. Va trebui să îi plecăm altfel. Dar pentru început, ne consolidăm. Veniți la Parlament”, se arată în îndemn.

Pub

Inițiatorii protestului declară că este datoria fiecăruia de a ieși să arate nemulțumirea.  „Nu sunt cuvinte mari, este realitatea. Nu o faci „pentru țară și neam” și chestii din astea. O faci pentru tine. Și pentru că nu accepți să fii călcat în picioare. Și pentru că nu accepți ca o mână de bandiți ce ne fură și ne calcă în picioare voința, să ne reprezinte în lume dându-se mari suverani și independenți”.

„Ei și-au arătat fața adevărată nu o dată. Dacă nu-ți place să fii călcat în picioare, vină duminică la Parlament la 12:00. Nu pentru că nu ai alte planuri (noi toți putem găsi alte ocupații duminică la 12:00). Ieși pentru a condamna încă o dată nedreptatea ce se întâmplă în jurul nostru. Ieși pentru a arăta că nu te vinzi pe bani murdari. 
Ieși pentru a apăra viitorul copiilor tăi. E clar că Plahotniucii au grijă doar de copiii lor, nu și de ai noștri”.

Protestul de duminică este organizat de partidele din opoziție PPDA, PAS și PLDM. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub