Parlamentul European i-a cerut lui Zuckerberg să se prezinte personal pentru a da declarații în scandalul Cambridge Analytica

Președintele Parlamentului European i-a cerut lui Zuckerberg să se prezinte personal pentru a da declarații în scandalul Cambridge Analytica și folosirea ilegală a datelor a milioane de utilizatori ai Facebook.

Parlamentul European i-a cerut lui Zuckerberg să se prezinte personal pentru a da declarații în scandalul Cambridge Analytica
(Foto: libertatea.ro)

Președintele Antonio Tajani i-a transmis directorului executiv al Facebook o scrisoare în care scrie că ”Toate grupurile politice insistă asupra necesităţii absolute a prezenţei dumneavoastră, aşa cum a fost cazul în faţa Congresului Statelor Unite”.

Nu este prima dată când Tajani îl invită pe Zuckerberg la Bruxelles pentru a răspunde întrebărilor pe care le au eurodeputații, reprezentanţii celor peste 500 de milioane de cetăţeni ai UE.

Pub

”Suntem convinşi că milioane de europeni afectaţi de scandalul Cambridge Analytica merită o explicaţie completă şi detaliată de la principalul responsabil al Facebook, la fel ca şi în cazul cetăţenilor americani”, a mai spus Antonio Tajani în scrisoare.

Însă Mark Zuckerberg, care a depus mărturie timp de zece ore în Congresul SUA săptămâna trecută, a propus ca vicepreşedintele pentru afaceri publice al grupului californian, Joel Kaplan, să se prezinte în faţa deputaţilor europeni.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub