Paris este gazda JO 2024. Dansul la bară și eSports ar putea fi incluse în competiție

Capitala Franței, Paris, va fi gazda Jocurilor Olimpice din anul 2024. Se anunță o olimpiadă interesantă cu foarte multe schimbări și introduceri de noi discipline mai puțin cunoscute în România, precum dansul la bară sau eSports. Ambele sporturi au devenit foarte populare în întreaga lume, iar organizatorii de la Paris deja se gândesc să introducă aceste discipline sportive pe lista de concurs. 

Paris este gazda JO 2024. Dansul la bară și eSports ar putea fi incluse în competiție
(Foto: PARIURI.COM)

După o pauză de 100 de ani, Jocurile Olimpice revin în Franța. Până la ediția din 2024, va avea loc ediția de la Tokyo din 2020. Propunerea francezilor de a introduce aceste discipline sportive a avut reacții pozitive dar si negative din partea fanilor acestei competiții. eSports este o platformă digitală pe care au loc cele mai populare jocuri de echipă. Poate fi o disciplină olimpică pe care Tony Estanguet o încurajează și promovează în fața reprezentaților CIO. Se dorește includerea acestui sport la Jocurile Olimpice ceea ce ar fi o premieră mondială pentru fanii jocurilor digitale.

În ultimii ani premiile la competițiile eSports au ajuns la ordinul milioanelor de euro ceea ce demonstrează faptul ca jocurile digitale sunt de actualitate și cu o popularitate foarte mare mai ales în rândul tinerilor. Foarte mulți tineri își petrec majoritatea timpului în fața calculatorului și sunt interesați de eSports. Era digitală își poate pune amprenta și pe Jocurile Olimpice acolo unde până acum totul ținea de randamentul și capacitatea sportivilor de a-și depași limitele.

Pub

Decizia finală privind acest sport va fi luată abia în 2019. Până atunci fanii eSports speră să primească un răspuns pozitiv și să poată participa la cele mai tari turnee de calificare la Jocurile Olimpice. Ar fi un sport nou pentru Olimpiada din 2024, așa că va fi nevoie de niște reguli speciale pentru a alege cei mai buni jucători din fiecare regiune sau țară. Programul Olimpiadei prinde contur încet dar sigur, iar această propunere ne arată interesul francezilor de a transforma Olimpiada din 2024 într-o competiție istorică ce poate face trecerea într-o nouă epocă dedicată jocurilor virtuale.

Pe lângă eSports, dansul la bară este înca o disciplină sportivă care are mari șanse să debuteze la Jocurile Olimpice din Paris. Ar putea deveni un sport olimpic după ce ani la rând s-au facut glume pe seama acestei discipline. Dansul la bară a ajuns la nivel de artă, iar cei care îl practică sunt sportivi în adevăratul sens al cuvântului. Se dorește promovarea acestui sport la nivel mondial prin introducerea în lista sporturilor din cadrul JO 2024.

Până la introducerea dansului la bară și a jocurilor digitale, puteți paria online pe cele mai interesante evenimente. Și jocurile eSports se regăsesc în lista celor mai populari operatori de pariuri sportive. PARIURI.COM este site-ul unde gasești mai multe detalii despre pariurile online și agențiile licențiate în Romania.

P.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub