Citește toate știrile la acest subiect

Organizatorii Marii Adunări Centenare: „Manifestația de duminică se va desfășura în cel mai pașnic mod”

Organizatorii Marii Adunări Centenare ce va avea loc la data de 25 martie, în Chișinău neagă acuzațiile făcute la adresa unioniștilor, privind desfășurarea evenimentului în mod violent. Potrivit Alianței pentru Centenar, în ultimele zile are loc o campanie de dezinformare prin care oamenii sunt mințiți că la Marea Adunare Centenară.

Organizatorii Marii Adunări Centenare: „Manifestația de duminică se va desfășura în cel mai pașnic mod”
imagine simbol (Foto: UNIMEDIA)

Președintele Asociației „Unirea ODIP”, Vlad Bilețchi a negat orice acuzații privind desfăşurarea evenimentului în mod violent, în pofida celor spuse de președintele Igor Dodon ieri.

„Știm că ați auzit că s-ar putea să fie provocări. Știm că ați auzit zvonuri că se va repeta scenariul 7 aprilie. Toate acestea sunt falsuri, spuse pentru a stârni frica în societate și pentru a vă împiedica să veniți la cea mai mare manifestație unionistă. Unioniștii nu au fost niciodată agresivi, iar manifestațiile noastre mereu se desfășoară în mod pașnic.

Așa va fi și duminica aceasta, vom arăta întregii lumi că suntem o mișcare pașnică, care dorește revenirea acasă, în România Mare. Vă invităm să veniți cu copiii, cu familia, pentru că nimic ieșit din comun la modul urât nu se va întâmpla. Haideți să nu dăm apă la moară socialiștilor și să nu credem minciunilor trădătorilor de neam”, a declarat Vlad Bilețchi, într-un comunicat.

„Am fost contactat în ultima perioadă de foarte multe persoane care mă întreabă ce se va întâmpla duminică la Chișinău, dacă nu vom fi atacați. Astăzi, un locuitor al municipiul Chișinău mi-a spus că se teme că va fi o „baie de sânge”. E de râs și de plâns! Lumea este intimidată și se duce o campanie urâtă de manipulare și dezinformare. Repet, va fi o manifestație absolut pașnică, va fi o sărbătoare a tuturor românilor prin care vom celebra Unirea”, a adăugat președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei, Anatol Ursu, într-un comunicat.

UNIMEDIA amintește că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se arată deranjat de faptul că duminică, pe 25 martie, la Chișinău va avea loc o manifestația unionistă, dedicată celor 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Acesta spune că „în mod abuziv și ilegal” au fost chemați să participe la eveniment copii din licee, pentru „a da impresia de suport social larg”, însă, bate alarma, că la manifestație ar putea avea loc violențe și îndeamnă cetățenii „patrioți și stataliști” să nu iasă în stradă.

De asemenea PSRM susține în continuare că Unionismul este o amenințare a statalității Moldovei. De asemenea consideră că „Marșul Unirii” din 25 martie este „o provocare deliberată îndreptată împotriva suveranității statului, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova, precum și o provocare împotriva poporului multinațional moldovenesc”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub