Opulența luată în vizor: Franța pregătește o taxă pe supercaruri și iahturi de lux

Președintele francez Emmanuel Macron pregătește o taxă care va afecta posesorii de supercaruri, iahturi de lux și metale prețioase.

Opulența luată în vizor: Franța pregătește o taxă pe supercaruri și iahturi de lux
(Foto: automarket.ro)

În 1980, Franța introducea o taxă pe bogăție "dedicată" cetățenilor cu avere de peste 1.3 milioane de euro. Acea taxă a fost desființată de președintele francez, care vrea acum una nouă, scrie automarket.ro.

Decizia a fost aspru criticată în Hexagon, întrucât taxa era văzută drept un simbol de justiție socială, chiar dacă aceasta determinase mii de milionari francezi să își mute averile în alte țări, cum este Elveția, stat vecin cu Franța.

Pub

Inițial se vorbea de o taxă imobiliară, dar administrația lui Emmanuel Macron va propune pentru bugetul din 2018 o taxă pe supercaruri, iahturi de lux și metale prețioase. Nu există informații precise cu privire la viitoarea taxă, dar ea nu ar crea un precedent.

Presa internațională scrie că Australia are o astfel de taxă pentru mașinile care costă mai mult de 65.000 de dolari și care consumă peste 7 litri de carburant la suta de kilometri.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub