Oficial european: A fi membru al Comunității Energetice este un mare avantaj

Oficialii europeni deocamdată nu comentează propunerea Federației Ruse către Republica Moldova, ca aceasta din urmă să se retragă din comunitatea energetică europeană și să renunțe la implementarea pachetului energetic 3 în schimbul unor prețuri mai mici la gazele rusești, transmite UNIMEDIA.
Oficial european: A fi membru al Comunității Energetice este un mare avantaj
Marlene Holzner (Foto: mapo.al)

„Nu aș dori să comentez acest caz particular” - astfel a răspuns reprezentant al Comisiei Europene, Marlene Holzner, la întrebarea pusă de jurnalistul agenției de presă ucrainene UNIAN. „Cred că a fi membru al Comunității Energetice este un mare avantaj, și acest avantaj reprezintă accesul la piața energetică europeană”, a mai spus Holzner în cadrul unui briefing susținut la Bruxelles.

UNIMEDIA amintește că, potrivit presei ruse, R. Moldova ar fi cerut o reducere de 30% la prețul la gaz. În schimb,partea rusă ar fi condiționat solicitările R. Moldova cu denunțarea protocolului semnat de țara noastră ce prevede aderarea la pachetului energetic al UE, plus achitarea datoriilor de 4,1 mlrd de dolari pentru gaz. Premierul Vlad Filat a declarat în seara zilei de miercuri că nu a simțit condiționări în dialogul cu Putin și Medvedev.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub