Citește toate știrile la acest subiect

Oficial! Cine se află în capul listei de candidați a PLDM

Partidul Liberal Democrat a aprobat în unanimitate lista candidaţilor la funcţia de deputat. Formațiunea a dezvăluit în mod oficial cine sunt primele persoane din capul listei, transmite UNIMEDIA.

În lista, anunță PLDM, se regăsesc personalităţi marcante, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, ai mediului academic şi de afaceri.

Lista este deschisă de preşedintele PLDM, Vlad Filat, urmat de prim-vicepreşedintele Iurie Leancă, prim-ministru a Republicii Moldova; vicepreşedinta PLDM, vicespeakerul, Liliana Palihovici.

Iată cine sunt în capul listei PLDM:

Pub


1. Vlad Filat, președintele PLDM

2. Iurie Leancă, prim-vicepreşedintele PLDM

3. Liliana Palihovici, vicepreședinte PLDM

4. Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene

5. Maia Sandu, ministrul Educaţiei

6. Valeriu Streleţ, vicepreședinte PLDM

7. Grigore Belostecinic, vicepreședinte PLDM

8. Vadim Pistrinciuc, vicepreședintele PLDM

9. Eugen Carpov, vicepremierul pentru Reintegrare,

10. Oleg Balan, rectorul Academiei de Administrare Publică

Printre candidați se mai numără Victor Roșca, secretarul general al PLDM, Mihaela Spătaru, prim-vicepreşedintele TLDM, Aliona Goța, primarul de Cucoara și Grigore Cobzac, preşedintele raionului Hânceşti.

La 3 octombrie, PLDM va depune la Comisia Electorală Centrală dosarul cu setul de acte necesar pentru înregistrare în calitate de concurent electoral.

Liderul PLDM a specificat că la definitivarea listei candidaţilor s-a ţinut cont de propunerile organizaţiilor teritoriale, de proporţionalitatea reprezentării femeilor şi a tinerilor.

„Abordarea noastră a fost una complexă, astfel încât întreaga listă electorală a PLDM să fie compusă din oameni care au capacităţi şi posibilităţi reale nu doar de a obţine un scor bun în alegeri, dar, cel mai important, pentru a asigura o bună guvernare a ţării”, a specificat Vlad Filat.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PLDM, Iurie Leancă, a declarat că „PLDM reprezintă o echipă unită, profesionistă, forţa motrice pentru mişcarea înainte a ţării, spre un viitor prosper, european”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub