Șoferii care dețin mașini hibrid ar putea plăti cu 50% mai puțin din taxa pentru folosirea drumurilor

Șoferii care dețin automobile hibrid ar putea să plătească doar 50% din taxa taxa pentru folosirea drumurilor. Cel puțin asta prevede un nouă inițiativă înregistrată în parlament. 

Foto: UNIMEDIA

La momentul actual, taxa de drum pentru această categorie de vehicule este calculată prin aceeași metodă ca la autovehiculele convenționale cu sistem de propulsie bazat exclusiv pe motorizare cu ardere internă, în funcție de capacitatea motorului cu aprindere. Astfel, sunt situații în care anumite modele de hibride sunt taxate mai mult decât modelele cu propulsie convențională, deși au emisii CO2 mai mici, se menționează în nota proiectului. 

Scopul proiectului constă în racordarea cadrului legal în vederea scăderii emisiilor de gaze cu efect de seră, în contextul în care, țara noastră și-a asumat angajamente în acest sens prin Legea nr.78 din 04.05.2017 privind ratificarea Acordului de la Paris. 

Autorul proiectului consideră că astfel se va încuraja utilizarea mijloacelor de transport ecologice, dezvoltarea sectorului energiei alternative și scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.