O zi fierbinte cu 31 de grade la umbră. Codul galben de incendii și secetă continuă

Continuă Codul Galben de pericol excepțional de incendii pe întreg teriotriul țării. Avertizarea meteorologică va fi valabilă până la data de 13 iunie. Totodată, în intervalul 11 – 18 iunie se atestă și Seceta Hidrologică.

O zi fierbinte cu 31 de grade la umbră. Codul galben de incendii și secetă continuă

În contextul pericolului excepţional de incendiu se bate alarma până la data de 13 iunie pe o mare parte a teritoriului (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâşiilor forestiere și a culturilor agricole.

De asemenea în legătură cu lipsa precipitațiilor și temperaturilor înalte ale aerului, în râurile și lacurile din țara, în intervalul 11 – 18 iunie se atestă Seceta Hidrologică. Solicităm agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Riscuri:

Este posibilă aprinderea culturilor agricole, depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.

Se recomandă:

Evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu;

Restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub